voetbalzone

Giroud: ‘Ik houd me niet bezig met Benzema, ik denk aan het team’

Thijs Post04 jul 2016, 16:44
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2016, 16:44
Advertentie

Karim Benzema werd door een afpersingszaak rond Mathieu Valbuena niet opgeroepen voor het EK in Frankrijk. Olivier Giroud is door de afwezigheid van Benzema de eerste spits van Frankrijk en de aanvalsleider werd aanvankelijk flink uitgefloten. Giroud leek er bijna de schuld van te krijgen dat Benzema niet werd opgeroepen, maar hij heeft het publiek voor zich gewonnen.

/

De spits maakte al drie doelpunten en in de kwartfinale tegen IJsland (5-2) kreeg hij onder luid applaus een publiekswissel. Giroud zegt dat hij zich niet bezighoudt met Benzema. “Nee, ik denk er niet over na. Ik denk aan de ploeg en aan onze doelstellingen. Ik denk niet na over Karim, ik denk aan de nationale ploeg van Frankrijk.”

Giroud vindt het prima als Benzema na het EK terugkeert. “Misschien, ik heb daar geen problemen mee. Wij hebben geen problemen met elkaar en ik hoef ook niets tegen hem te zeggen. In dit toernooi heb ik het goed naar mijn zin in de nationale ploeg. Ik probeer onze doelen waar te maken en dat is het.”

Bezig met laden …