voetbalzone

'Götze verdient twaalf miljoen euro per jaar, ik krijg 35 cent per kilometer'

Matthijs van Laar14 nov 2014, 13:32
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2014, 13:32
Advertentie

Het EK-kwalificatietreffen tussen Gibraltar en Duitsland van vrijdagavond is een clash van twee uitersten. De nummer één van de wereld, afgelopen zomer gekroond tot wereldkampioen, krijgt namelijk bezoek van de hekkensluiter van de FIFA-ranking. Het elftal van bondscoach Allen Bula bestaat uit spelers die in het dagelijks leven de kost verdienen met hun baan als politieman, winkelmedewerker of brandweerman.

voetbalzone

Ook centrale verdediger David Artell (33) kent een bescheiden carrière als semiprof. Hij komt uit voor Bala Town, dat actief is in de Corbett Sports Welsh Premier League. In The Sun gooit de routinier een vergelijking op met Mario Götze, ster aan de zijde van de Duitsers. "Hij verdient twaalf miljoen euro per jaar, ik krijg een onkostenvergoeding van 35 cent per kilometer", grapt hij. "Dat kun je oneerlijk noemen, maar zo liggen de verhoudingen nu eenmaal."

Ondanks de enorme verschillen, hoopt Artell vrijdagavond een goed resultaat te boeken. "Natuurlijk is het ergens wel ontmoedigend. Maar als ik angst zou hebben voor Götze, Thomas Müller of Toni Kroos, dan staan we mentaal al 1-0 achter. Dit is de grootste wedstrijd van mijn leven. Dus wat er ook gebeurt, we moeten ervan genieten en spelen met ons hart. Zelfs als we scoren bij een 4-0 achterstand, zullen we als gekken feestvieren."

Bezig met laden …