voetbalzone

Gravenberch nam ‘juiste beslissing’ door te bedanken voor Jong Oranje

Rian Rosendaal25 okt 2023, 12:49
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:33
Advertentie

Dirk Kuijt heeft begrip voor de keuze van Ryan Gravenberch om zich af te melden bij Michael Reiziger, de bondscoach van Jong Oranje. De middenvelder sloeg begin september de EK-kwalificatie Moldavië en Noord-Macedonië over om zich volledig te kunnen focussen op Liverpool. Zowel Reiziger als Ronald Koeman had overigens zo zijn bedenkingen bij de actie van Gravenberch.

"Ik denk dat de KNVB niet blij was met het feit dat Gravenberch gewoon in Liverpool bleef", concludeert Kuijt, tussen 2006 en 2012 actief voor Liverpool, in een interview met The Redmen TV. "Maar aangezien ik weet hoe moeilijk het is om over te stappen van de ene naar de andere club, denk ik wel dat hij de juiste beslissing heeft genomen."

"Ik vind overigens niet dat dit een trend moet worden onder spelers", voegt Kuijt daar snel aan toe. "Maar dit was voor hem het juiste moment om te wennen en alles op zijn plaats te laten vallen. Het gaat niet alleen om de trainingen, maar ook om alles daarbuiten, de stad waar je je vestigt bijvoorbeeld", aldus de oud-aanvaller van the Reds.

Koeman had een duidelijke mening over het afzeggen bij Jong Oranje door Gravenberch. "We hebben wel een bepaalde mening over afzeggen voor Jong Oranje of het Nederlands elftal”, zei Koeman begin oktober op een persconferentie in Zeist. “Maar volgens mij heeft hij ook nog niet veel gespeeld. Afgelopen donderdag dan wel een wedstrijdje (tegen Union Sint-Gillis, red.). Ik vind het nog steeds een groot talent. Ik hoop dat hij zich weet te ontwikkelen bij Liverpool en ook meer gaat spelen, want dan is het eigenlijk altijd een speler voor het Nederlands elftal."

Reiziger ‘strafte’ Gravenberch voor zijn actie en besloot hem niet op te roepen voor de interlandperiode in oktober. Ook Koeman kon de actie van Gravenberch dus niet waarderen, waardoor de fysiek sterke middenvelder voorlopig niet in beeld lijkt te zijn voor het Nederlands elftal. Gravenberch heeft overigens nog wel ruim de tijd om zich een plaats toe te eigenen in de EK-selectie, mocht Oranje zich definitief kwalificeren voor de eindronde in Duitsland van volgend jaar.

Hoge verwachtingen
Kuijt heeft een overigens een hoge pet op van de Liverpool-aanwinst. "Het is een van de grootste talenten uit Nederland. Als je op zo'n jonge leeftijd (Gravenberch was twintig, red.) een transfer maakt naar Bayern München, dan zegt dat alles over zijn potentie. Bij Bayern is het niet gelopen zoals hij graag had gewild, maar als je een speler als Gravenberch vertrouwen geeft, zoals Jürgen Klopp nu doet, dan zie je al snel waartoe hij in staat is."

Gravenberch wordt door Klopp meestal links op het middenveld van Liverpool geposteerd. Zo ook afgelopen zaterdag, toen Everton in de stadsderby met 2-0 werd verslagen. De voormalig Ajacied wist sinds zijn komst naar Liverpool acht optredens in alle competities te noteren. Hij scoorde in de Europa League tegen Union Sint-Gillis (2-0 winst ) en tekende daarnaast voor twee assists.

Bezig met laden …