voetbalzone

Groots onthaal voor Tévez bij Boca; Maradona rolt spandoek uit

Gijs Freriks14 jul 2015, 01:00
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2015, 01:00
Advertentie

Carlos Tévez is op grootse wijze onthaald bij Boca Juniors. De aanvaller werd in de nacht van maandag op dinsdag door zo’n vijftigduizend supporters welkom geheten in La Bombonera. De in de lucht gestoken aanstekers veranderden het stadion in een zee van lichtjes, er werd vuurwerk afgestoken, gezongen en Diego Maradona was tot grote verrassing van Carlitos eveneens aanwezig.

voetbalzone

Pluisje hing een spandoek met de tekst ‘Bedankt dat je terug bent gekomen, Carlitos. Flia Maradona’ over de balustrade, gooide het doek vervolgens naar Tévez op het veld en applaudisseerde minutenlang voor de voormalige spits van onder meer Juventus, Manchester City en Manchester United. Tévez glimlachte breeduit en kon de actie van Maradona dus duidelijk waarderen: “Jij bent de allergrootste, Diego. Bedankt dat je bent gekomen. Ik hou van je. Dat je dit doet, is de kers op de taart van deze avond.”

De supporters scandeerden na die woorden volop de naam van Maradona, maar richtten zich vervolgens weer tot Tévez, die met zijn zoontje over het veld liep, ballen in de tribunes schoot en het gras kuste. “Goedenavond allemaal, bedankt dat jullie allemaal zijn gekomen”, speechte Tévez. “De dag dat ik hier vertrok, kan ik mij nog goed herinneren. Ik was toen net zo verdrietig als dat ik nu gelukkig ben. Dat is moeilijk uit te leggen, maar jullie Bosteros begrijpen het wel. Ik heb vaak gedacht: wanneer keer ik terug?”

“In mijn laatste jaar in Italië wist ik het zeker: ik wilde terug naar huis, want ik heb jullie gemist. Geld maakt niet gelukkig. Dit is de beste dag uit mijn leven. Ik ben topfit. Ik kan wel zeggen dat ik moddervet was toen ik 27 was, maar ik ben nu weer klaar voor de wereld en voor Boca”, glimlachte de 72-voudig international. “Ik ben naar Boca gekomen om kampioen te worden en om River Plate te verslaan. De Boca-fan is het gewend om prijzen te winnen en die mystiek moet hier terugkeren. Daar ga ik alles aan doen.”

De 31-jarige Tévez tekende voor zijn presentatie in La Bombonera een driejarig contract. Boca kondigde zijn komst drie weken geleden reeds aan, maar nu is dus ook de laatste en belangrijkste handtekening op papier gezet. De Argentijnse topclub betaalt zesenhalf miljoen euro en stuurt Guido Vadalá de andere kant op. De jonge rechtsbuiten gaat, in ruil voor 3,5 miljoen, op huurbasis voor Juve spelen. Mocht hij bevallen, dan kan de kampioen van Italië hem vóór 20 april 2017 voor 9,4 miljoen definitief inlijven.

De club uit Turijn heeft tevens opties gekregen op Rodrigo Bentancur Colman, Franco Sebastián Cristaldo and Adrián Andrés Cubas, drie jonge talenten van Boca. Zij kunnen tegen een bedrag van één miljoen per speler op huurbasis worden ingelijfd en later eventueel definitief worden vastgelegd. Tévez liet tijdens de persconferentie, die ongeveer een kwartier duurde, overigens ook weten dat hij naar Atlético Madrid kon: “Ik bedank Diego Simeone voor de interesse, maar ik heb gekozen voor Boca. Dat is mijn thuis.”


Bezig met laden …