voetbalzone

Guardiola: ‘Het kost decennia voordat we met Barça en Real mee kunnen’

Robin Bruggeman22 mei 2017, 13:40
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2017, 13:40
Advertentie

Josep Guardiola eindigde zijn eerste seizoen bij Manchester City met lege handen en weet dat er nog veel werk aan de winkel is in het Etihad Stadium. De Spanjaard, die bekend maakte dat Sergio Agüero en Vincent Kompany waarschijnlijk in Manchester zullen blijven, verwacht dan ook niet dat the Citizens volgend seizoen al mee kunnen doen voor de eindzege in de Champions League.

“Als Real Madrid en Barcelona een speler willen hebben, kunnen andere teams daar niet tegenop. Het gaat niet alleen om geld, het zijn Real en Barça, geld is niet genoeg. Om met hen mee te kunnen doen hebben we tijd nodig, decennia”, vertelde hij na de met 0-5 gewonnen wedstrijd tegen Watford. “Jarenlang speelde deze club niet in Europa en nu zeven jaar wel. Maar om die volgende stap te zetten, dat gat is kleiner, maar het is wel moeilijker. Om het op te kunnen nemen tegen de grootste clubs van Europa, Real, Barcelona, Bayern München, Juventus.”

“Atlético Madrid heeft die stap wel gezet, maar zelfs zij konden de Champions League niet winnen ondanks dat ze het verdienden”, ging Guardiola, wiens eerste seizoen in de Premier League ongeveer verliep zoals hij had verwacht, verder. “Grote, grote teams. We wisten dat het niet eenvoudig zou gaan worden. We wisten dat Chelsea maar één wedstrijd per week zou spelen, hoe sterk ze zijn. Tottenham Hotspur werd tweede en dat is een van de beste teams ter wereld. Dat gat is er, we waren niet goed genoeg, maar we willen het volgend seizoen beter doen en we zullen tot het einde blijven vechten.”

Bezig met laden …