voetbalzone

‘Guardiola wil 195 miljoen euro uitsluitend aan drie sterspelers uitgeven’

Daniel Cabot Kerkdijk06 mrt 2016, 06:35
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2016, 06:35
Advertentie

De supporters van Manchester City kunnen een spannende transferzomer tegemoet gaan. Het zal, volgens de zondagedities van de Britse kranten, echter niet een komen en gaan van spelers zijn. Josep Guardiola, die Manuel Pellegrini vanaf 1 juli opvolgt, is op zoek naar kwaliteit en niet kwantiteit. “Me, plus three”, zo luidt een van de koppen van de tabloids.

/

Manchester City heeft een transferbudget van circa 195 miljoen euro voor komende zomer. Algemeen directeur Ferran Soriano heeft, naar verluidt, van Guardiola te horen gekregen dat het budget uitsluitend voor de komst van drie voetballers moet worden aangewend. De afzwaaiende trainer van Bayern München hoeft in zijn eerste seizoen in het Etihad Stadium niet meteen de Champions League te winnen, maar moet er gedurende zijn driejarige contract voor zorgen dat the Citizens tot een van de beste vijf clubs ter wereld gaat behoren.

Luis Suárez (Barcelona), John Stones (Everton) en Manuel Neuer (Bayern) zijn spelers waar Guardiola zeer van gecharmeerd van is. Ook de namen van Robert Lewandowski (Bayern) en Sergio Busquets (Barcelona) doen inmiddels de ronde. Guardiola heeft verder de taak om Manchester City een herkenbare speeltijl te geven, een manier van spelen die uiteindelijk tot successen kan leiden. Daarom is hij ook op zoek naar ‘voetballende’ versterkingen, spelers die rondom statische basiskrachten als Vincent Kompany en Yaya Touré kunnen spelen.

De ploeg van Pellegrini staat momenteel tien punten achter op koploper Leicester City, maar heeft nog een wedstrijd tegoed. De club uit de Eastlands won vorige maand de Capital One Cup en is dicht bij het bereiken van de kwartfinales van de Champions League. Het eerste achtste finale-duel met Dynamo Kiev eindigde in een 1-3 overwinning.

Bezig met laden …