voetbalzone

Gullit: 'Ja, wij zouden graag een speler als Jan Vertonghen hebben'

Bart Kruyt26 mei 2012, 08:10
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2012, 08:10
Advertentie

Nederland zit tijdens het EK in de 'groep des doods', maar tegenstanders Duitsland, Portugal en Denemarken zullen toch met enige angst naar de voorhoede van Oranje kijken. Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben, Wesley Sneijder: allemaal spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Achterin is het echter een stuk minder, weet ook Ruud Gullit.

/

De voormalig topaanvaller is tegenwoordig analist en kijkt met enige jaloezie naar de Belgische ploeg. "Jullie hebben zelfs een overvloed aan goede verdedigers", zegt hij in Het Nieuwsblad. " Achterin zijn wij het kwetsbaarst, daar ligt onze kracht niet. Dus ja, wij zouden graag een speler als Jan Vertonghen hebben. Bij België speelt Vertonghen niet eens als centrale verdediger. Vincent Kompany is voor mij de revelatie van het seizoen in Engeland. Hij is bijzonder belangrijk voor Manchester City, anders word je geen aanvoerder. En Thomas Vermaelen heeft mij geweldig positief verrast toen die zich bij Arsenal zo snel aanpaste. Dat is geweldig om te zien."

Bij de Belgen valt de aanval echter juist tegen. De mogelijk beste spits van de Rode Duivels, Romelu Lukaku, zit bij Chelsea op de bank. "Dat is wel triest voor die jongen", zegt Gullit in de Vlaamse krant. "Ik vind het rot voor hem. Eigenlijk was het de verkeerde keuze van hem om naar Chelsea te gaan. Misschien staan er wel zaken te veranderen voor hem. Net als voor België. Het moet er toch een keer van komen dat jullie zich plaatsen voor een toernooi?"

Bezig met laden …