voetbalzone

Hartman kent geen twijfel en noemt Ajacied als lastigste tegenstander ooit

Rian Rosendaal21 jul 2023, 20:57
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2023, 20:57
Advertentie

Voor Quilindschy Hartman is het duidelijk: Mohammed Kudus is de beste tegenstander tegen wie hij ooit heeft gespeeld. De linksback van Feyenoord hoeft daar niet over na te denken als hij die vraag krijgt gesteld tijdens een vragenvuurtje van ESPN. Hartman kwam Kudus afgelopen seizoen in korte tijd drie keer tegen tijdens ontmoetingen tussen Feyenoord en Ajax.

"Poeh, Kudus", geeft Hartman vrij snel antwoord op de vraag wie voor hem de lastigste tegenstander is geweest tot dusver. De Feyenoord-verdediger komt overigens niet met een toelichting. De eerste clash was op 22 januari van dit jaar in De Kuip (1-1). Het was geen directe confrontatie, want Hartman speelde als linksback en Kudus als spits. Het meest memorabele duel dateert va 19 maart: Kudus was toen een ware plaag voor de vleugelverdediger, die al snel geel pakte en na 25 minuten werd gewisseld door Arne Slot.

@espnnl

🔥 Quickfire Questions met Quilindschy Hartman! 👀 #quilindschyhartman #feyenoord #eredivisie

♬ origineel geluid - ESPN NL

De laatste krachtmeting was begin april, toen Ajax in een tumultueus verlopen bekerduel met 1-2 zegevierde in De Kuip. Kudus maakte toen geen al te beste indruk tegenover Hartman en de aanvaller werd kort na rust gewisseld door toenmalig trainer John Heitinga. De twee kemphanen ontmoeten elkaar normaal op 24 september weer, als Ajax bezoek krijgt van de regerend landskampioen uit Rotterdam.

Hartman hoopt ooit nog bij Real Madrid of Manchester City te spelen, zo verklaart hij later in het interview met ESPN. Voorlopig lijkt de linksback gewoon voor Feyenoord uit te komen. Voor de pas 21-jarige linksback, die in Rotterdam vastligt tot medio 2025, volgt op 4 augustus de eerste serieuze testcase. Die dag is bekerwinnaar PSV de tegenstander in het duel om de Johan Cruijff Schaal.

Bezig met laden …