voetbalzone

‘Heel België denkt dat we wereldkampioen gaan worden’

Thijs Post06 jun 2014, 12:07
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2014, 12:07
Advertentie

Bij de vier topfavorieten hoort de nationale ploeg van België misschien niet op het WK, maar de Rode Duivels worden wel gezien als een van de kanshebbers. Verdediger Vincent Kompany gaat naar Brazilië voor de wereldtitel. “Realistisch gezien behoren we niet tot de favorieten, maar ik wil iedere wedstrijd, iedere competitie en ieder toernooi winnen”, zegt de aanvoerder van Manchester City.

voetbalzone

“Ik zie vier of vijf landen als favorieten en dat is het dan”, zegt Kompany in gesprek met The Guardian. “De gebruikelijke landen, de landen die je verwacht. Vervolgens moet je je afvragen: zijn wij een grotere favoriet dan landen als Colombia, Uruguay of Chili? Er zijn veel landen die in die categorie vallen. Als we het goed doen hebben we een kans, als we normaal of slecht presteren liggen we er snel uit.”

“Ik geloof niet dat er een ploeg sterker is dan mijn team, tot het tegendeel is bewezen”, gaat Kompany verder. “Heel België denkt dat we wereldkampioen worden, dus de druk is niet zo erg.” In Groep H met Algerije, Rusland en Zuid-Korea is België in ieder geval wel topfavoriet. “In deze positie hebben we nog niet eerder gezeten. We moeten de groepsfase overleven, hoewel het niet makkelijk gaat worden. We zijn voorzichtig, maar we geloven dat we veel kunnen bereiken”, klinkt het.

Bezig met laden …