voetbalzone

Henk de Jong verrast na vertrek bij Cambuur met nieuwe baan in Eredivisie

Bart Kruyt24 jun 2016, 11:36
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2016, 11:36
Advertentie

Henk de Jong heeft een verrassende nieuwe baan gevonden. FC Groningen maakt op de officiële website bekend dat de voormalig hoofdtrainer van SC Cambuur per 1 augustus aan de slag gaat als commercieel medewerker bij de club. Voor De Jong betekent dit een terugkeer bij de vereniging waar hij in het verleden al eens hoofdtrainer van de beloftenploeg was.

/

Het hernieuwde contact kwam tot stand via de buurman van De Jong, manager Bob Sikkenk van FC Groningen Media. “Een maand geleden heb ik het eerste gesprek gevoerd bij FC Groningen en meteen was weer het warme gevoel bij de club en de collega’s. Op de weg terug heb ik in de auto meteen aan mijn vrouw verteld, dat ik weer voor FC Groningen zou gaan werken”, klinkt het.

“Ik heb bewust gekozen om me breder te oriënteren in de voetballerij”, legt De Jong uit. Hij heeft voor een jaar getekend en moet voor FC Groningen Media sponsors en adverteerders binnenhalen. Verder krijgt hij een functie als gastheer rondom de wedstrijden van het eerste elftal. “Ook liggen er veel taken rondom het nieuwe TopsportZorgCentrum en zie ik daarin uit naar de samenwerking met Gerard Kemkers”, zegt De Jong.

Bezig met laden …