Hernández met dubbelslag weer belangrijk voor Real Madrid

Bart Kruyt26 apr 2015, 22:50
Laatst bijgewerkt: 26 apr 2015, 22:50

Een jaar geleden ging het voor Real Madrid nog helemaal mis bij Celta de Vigo, maar zondagavond heeft de ploeg van Carlo Ancelotti geen fout gemaakt in het westen van Spanje. Javier Hernández was opnieuw belangrijk voor de Koninklijke: er werden dit seizoen vaak vraagtekens gezet bij de meerwaarde van de Mexicaan, maar na zijn winnende doelpunt in de Champions League tegen Atlético Madrid, maakte hij nu twee goals (2-4). Real heeft nu weer twee punten minder dan koploper Barcelona; er zijn nog vijf speelrondes te gaan in de Primera División.

Celta de Vigo - Real Madrid 2-4
Vorig seizoen verloor Real op de voorlaatste speeldag bij Celta en daarmee werd destijds definitief een einde gemaakt aan de titeldroom van de Koninklijke. Zondagavond aasde Real op sportieve revanche en de toeschouwers in Estadio Balaídos zagen de leukste eerste helft van dit seizoen in de Primera División. Celta begon goed en kwam na negen minuten spelen op voorsprong via Nolito, die tussen Dani Carvajal en Asier Illarramendi heen dribbelde en Iker Casillas kansloos liet. Het antwoord van Real volgde echter al snel: Cristiano Ronaldo brak na een kwartier spelen door en probeerde Marcelo te vinden, maar de pass werd onderschept. Toni Kroos stond vervolgens op de juiste plaats om de rebound binnen te schieten (1-1).

Real kreeg controle over de wedstrijd en kwam tien minuten na de gelijkmaker op voorsprong, toen James Rodríguez en Hernández een dubbele één-twee opzetten en laatstgenoemde uit een moeilijke hoek de 1-2 binnen schoot. Celta moest nu in de achtervolging en kwam al snel weer langszij, via Santi Mina. Er gebeurde dus van alles in Galicië en Cristiano Ronaldo raakte nog de paal, voordat Rodríguez kort voor het verstrijken van de eerste helft de ruststand op 2-3 bepaalde. Het schot van de Colombiaan werd nog licht getoucheerd, waardoor doelman Sergio Álvarez een antwoord schuldig moest blijven. Voor Rodríguez was dit alweer zijn elfde competitietreffer.

In de tweede helft was Celta de bovenliggende partij. De thuisploeg voetbalde beter dan Real, dat loerde op mogelijkheden om te counteren en defensief stond opgesteld. Mina kreeg nog een goede kans op de gelijkmaker, maar Marcelo kon net op tijd opruimen, en Dani Carvajal moest niet lang hierna een bal van zijn doellijn halen. Real had het dus even moeilijk, maar liep twintig minuten voor tijd uit naar 2-4, via opnieuw Hernández. De vervanger van de geblesseerde Karim Benzema controleerde een pass van Sergio Ramos uitstekend en bleef vervolgens koel in de afronding.

Sevilla - Rayo Vallecano 2-0
Sevilla klom naar de vierde plaats in de Primera División, door in eigen huis met 2-0 te winnen van Rayo Vallecano. Unai Emery gaf verschillende basisspelers rust, maar toch oogde Sevilla scherp. Na een kwartier spelen kwam de halve finalist van de Europa League op voorsprong: Diogo Figueiras vond Vicente Iborra, die de score opende met een hard schot. Kort voor rust verdubbelde Daniel Carrico vervolgens de marge, door een voorzet van Denis Suárez binnen te koppen. Rayo kwam in de tweede helft beter voor de dag en voormalig Vitessenaar Gael Kakuta kreeg nog een enorme kans, maar hij scoorde niet. Sevilla heeft nu 66 punten, een meer dan nummer vijf Valencia, dat maandag nog wel in actie komt tegen Granada.