voetbalzone

Het AD verwacht door opstelling Feyenoord spoedig een uitgaande transfer

Lars Capiau05 aug 2024, 08:30
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2024, 12:29
Advertentie

Zondag verdedigde niet Justin Bijlow, maar Timon Wellenreuther het doel van Feyenoord. Met de Duitse sluitpost tussen de palen legden de Rotterdammers beslag op de eerste prijs van het seizoen. Maar de keuze van Brian Priske voor Wellenreuther komt mogelijk tegen een prijs. "Daarmee lijkt een exit van Bijlow aanstaande in Rotterdam-Zuid", schrijft het Algemeen Dagblad.

Wellenreuther keerde in de penaltyserie een strafschop van Johan Bakayoko op fraaie wijze, en leidde zo de zege van Feyenoord in. De Duitser werd luidkeels toegezongen door de meegereisde Feyenoord-fans.

Nieuwbakken trainer Priske legde uit dat de basisplaats van Wellenreuther niet per definitie zou betekenen dat hij de eerste keus zou zijn. Afhankelijk van vorm en blessures kan de coach nog beslissen om te rouleren.

"Maar toch: een signaal is het ondubbelzinnig", aldus het AD. "Het lijkt waarschijnlijk dat de Rotterdammer, vorig seizoen nog begeerd door Manchester United, zijn knopen gaat tellen. Als 26-jarige verkeert hij normaal gesproken in de bloei van zijn sportleven."

"Dan is het vooruitzicht van misschien wel een seizoen op de reservebank zitten niet heel opwindend. Ga er maar aan staan als Bijlow, straks toe moeten zien hoe Wellenreuther tijdens Feyenoords avonturen in de Champions League het doel verdedigt. Dat vreet aan een sportman als hij."

De krant zag tijdens de feestvieringen van de Rotterdammers een symbolisch moment. "Wanneer Wellenreuther de zilveren schaal toont aan het publiek staat Bijlow wat ongemakkelijk naast hem, de medaille als een wurgslang om zijn nek bungelend. Als Bijlow in beeld wil blijven bij Oranje, lijkt een vertrek uit zijn geliefde Rotterdam onvermijdelijk."

Priske legde kort voor het Johan Cruijff Schaal-duel met PSV zijn keuze uit. "Het was geen makkelijke beslissing. We hebben twee hele goede keepers, een luxeprobleem", bekende hij tegenover ESPN.

"Het is voor Justin natuurlijk een heel zware beslissing, het is heel moeilijk voor hem. Justin reageerde zoals verwacht heel professioneel. Gisteren op de training heeft hij zich heel professioneel opgesteld. Ik heb respect voor hoe Justin met de situatie omgaat", aldus de Deense oefenmeester.

Bezig met laden …