Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heung-min Son reageert op racistische grap die ploeggenoot Rodrigo Bentancur over hem maakte

Laatste update:

Heung-min Son heeft gereageerd op de ophef die is ontstaan nadat Tottenham Hotspur-ploeggenoot Rodrigo Bentancur een nare opmerking over hem maakte. De Uruguayaan grapte op nationale televisie over het uiterlijk van Son en ging later diep door het stof.

Een Uruguayaanse journalist vroeg Bentancur of het niet mogelijk was om een shirt van een Spurs-speler voor hem te regelen. Daarop reageerde Bentancur niet op een al te verstandige manier.

“Die van Sonny”, was de reactie van de middenvelder. “Het zou ook een shirt van zijn neef kunnen zijn, want die lijken toch allemaal op elkaar.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Veel mensen konden de opmerking van Bentancur niet waarderen en uitten hun onvrede op sociale media. De 26-jarige middenvelder bood vervolgens online zijn excuses aan voor de opmerking.

“Sonny, broer! Ik bied je mijn excuses aan voor wat er is gebeurd, het was gewoon een hele slechte grap. Je weet dat ik van je hou en ik zou je nooit respectloos behandelen of jou of iemand anders pijn doen!”, zo luidt de boodschap.

Reactie Son


Son is donderdag via een Instagram Story ingegaan op de ontstane ophef. "Ik heb met Rodrigo Bentancur gesproken. Hij heeft een fout gemaakt, dat weet hij en hij heeft zijn excuses aangeboden”, schrijft de Zuid-Koreaanse aanvaller.

Lolo zou nooit opzettelijk iets beledigends zeggen. We zijn broeders en er is helemaal niets veranderd. We hebben dit achter ons gelaten, we zijn een eenheid en we zullen de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer samen zijn om als één man voor onze club te vechten.”

Tottenham schrijft in een statement dat het verdere voorlichting heeft gegeven aan alle spelers binnen de club, in lijn met hun doelstellingen op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusie. “We staan er volledig achter dat onze aanvoerder Sonny het gevoel heeft dat hij een streep kan zetten onder het incident en dat het team zich kan richten op het nieuwe seizoen dat voor ons ligt. We zijn ontzettend trots op onze diverse, wereldwijde fanbase en spelersgroep. Discriminatie van welke aard dan ook hoort niet thuis bij onze club, in het voetbal of in de maatschappij als geheel.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat dit allemaal vooral voor de bühne is dat er zo gereageerd moeten worden. Onderling zullen ze er waarschijnlijk gewoon om lachen en is er nooit wat aan de hand geweest.

Ik vind het bij Son altijd jammer dat hij zo lang bij Tottenham blijft hangen, had hem graag nog eens een stap zien maken maar wordt langzaam aan ook een jaartje ouder

20 juni 2024 om 11:38

Maar waarom voor de bühne? Reageer gewoon zoals Gullit als je er oprecht om kan lachen en je er niet beledigd door voelt. Houdt dat gejank om ieder zuchtje misschien ook eens op.

20 juni 2024 om 11:59

Maar zo denk jij erover. Iemand anders kan er niet om lachen en is wel beledigd. En die kan dat ook gewoon zeggen. Dat hoort allemaal onder t kopje vrijheid.

20 juni 2024 om 12:03

/reageer gewoon zoals Gullit als je er oprecht om kan lachen en je er niet beledigd door voelt./

Maar wat als je nou niet als Gullit zou reageren? Zou dat dan gejank zijn?

20 juni 2024 om 15:05

Maar als jullie gewoon beide reacties lezen, dan snappen jullie wat JordyB bedoeld. Die heeft het nergens over dat iedereen hier lacherig over doet, maar reageert op Feliix. Feliix vermoed dat er lacherig over gedaan wordt en dan kan je dat best zo naar buiten brengen zoals Gullit

20 juni 2024 om 11:45

Zullen er zeker om lachen. Sterker nog, Aziaten vinden Europeanen ook op elkaar lijken en hebben vergelijkbare grappen. Lekker boeiend.

Wit, zwart, geel, paars met stippen. We zijn allemaal anders, maar wel gelijk. Who cares? ; )

20 juni 2024 om 12:03

Aziaten zijn geen monoliet. Er zijn heel veel Aziaten die allemaal hun eigen gedachten over dingen hebben. Ik weet toevallig van mijn vriendin dat ze schijtziek wordt van elke keer dezelfde grapjes en het ge-ching chang chong op straat. Het zijn ook wel altijd dezelfde grapjes die op repeat staan.

Grapjes stoppen op een gegeven moment met grappig zijn als iedereen constant hetzelfde grapje maakt.

20 juni 2024 om 12:58

Feye-88 dat is zo'n beetje de strekking van mijn verhaal.

Ik snap jouw butthurt reactie en 'ge-ching Chang chong' richting jouw vriendin dan ook niet zo goed. Alsof het een feest is om als Europeaan bijv. in Japan te wonen. Daar word je gewoon buitengesloten.

Zou me er vooral niets van aantrekken.

20 juni 2024 om 13:29

Vriend van me woont al zo 8 jaar in Japan, hij wordt daar zeker niet buiten gesloten.
Zijn juist gastvrije vriendelijke mensen in Japan.

20 juni 2024 om 13:33

RicottoFC, een nicht van de vriend van mijn buurmans vader woont ook in Japan. En die bevestigt jouw verhaal.

20 juni 2024 om 13:49

Mentalist

Japan was gewoon een verkeerd voorbeeld. Japanners staan bekend om hun gastvrijheid (en dienstbaar). Dat is geen schande om toe te geven, toch?

20 juni 2024 om 13:53

@mentalist

Lekker makkelijk praten om je er niks van aan te trekken. Dat jij zo'n opvatting hebt laat zien dat je zelf niet in die situatie zit. En ook al zat je wel in die situatie, dan is jouw ervaring nog geen blauwdruk voor hoe anderen ermee om moeten gaan.

Als er dagelijks grapjes over mij worden gemaakt omwille van mijn uiterlijk ben ik daar ook gewoon klaar mee op een gegeven moment. Dat niets van aantrekken is gewoon te makkelijk.

Overigens ben ik niet butthurt. Ik geef gewoon mn mening. Beetje jammer dat je dat op zo'n manier moet afspiegelen. Dat lijdt nogal af van de inhoud.

20 juni 2024 om 14:22

@feye_88
Types zoals mentalist gewoon negeren voortaan bij dit soort discussies. Oost-Aziaten worden in de Westerse wereld vaak bespot. Heb genoeg filmpjes gezien op social media dat veel mensen het normaal vinden om ongepaste grappen te maken of te begroeten in het Chinees. Want ze lijken allemaal op elkaar.

20 juni 2024 om 14:57

Feye_88 wauw, dus mijn enkele ervaring is geen blauwdruk maar die van jouw vriendin wel. Ik snap nog steeds niet zo goed waar je heen wilt maar dit soort opmerkingen kan ik niet zoveel mee. Ik roep juist op tot respect enzo weetjewel.

@somagunner en nu, allemaal huilen omdat er wel eens grapjes worden gemaakt? Sjeetje.

20 juni 2024 om 15:23

@mentalist
Meen je dat nou? Jij vindt het kunnen dat ieder Oost-Aziaat of iemand die daarop lijkt in het Chinees wordt begroet? Wauw mocht dit waar zijn.

Heb jij weleens ervaren hoe het is om bespot te worden vanwege uiterlijke kenmerken? Zoals rood haar of grote flaporen? Kan je wel inleven met zo'n persoon?

In de huidige tijd maken andere mensen zich drukker om een voorval als de hoofdpersoon/het slachtoffer als "het slachtoffer" zelf. Zie reactie Son, zie reactie Gullit.

20 juni 2024 om 11:22

Jep, Son kan het waarschijnlijk niks schelen. Al pakt hij hier wel alle Koreanen/aziaten. Toch vermoed ik dat het vooral de woke witte westerlingen zijn die zich zwaar beledigd voelen.

20 juni 2024 om 12:21

Mcmulenga ik vermoed dat er best veel aziaten zijn die deze opmerking ook niet heel erg op prijs stellen, als ze hem meekrijgen. Al zei mijn schoonvader dat wij blanken allemaal op elkaar lijken, toen mijn nu vrouw een foto van me liet zien aan haar vader toen we begonnen te daten
Al begrijp ik dat het natuurlijk heel populair is om nu alles op woke te gooien. Weer een nieuw buzzwoordje om het klootjesvolk lekker bezig te houden.

20 juni 2024 om 13:51

@ironmanutd: Dus om het even door te trekken moet ik als blanke man nu boos zijn op jouw schoonvader, omdat hij heeft gezegd dat wij blanken allemaal op elkaar lijken terwijl ik de beste man niet eens ken en ik ook niet weet hoe jullie onderling met elkaar omgaan?

Ok, in dat geval: Wat een racist jouw schoonvader zeg!...bah.

Of werk het die kant op niet zo?

20 juni 2024 om 14:07

Svenieman jij hoeft helemaal niets. En dat was ook totaal het punt niet.
Ik zeg dat het vast niet alleen westerse wokers zijn die hier misschien wat gevoelens bij krijgen. Zonder een mening te geven over die eventuele gevoelens.

Verder begrijp je vast dat wat je prive zegt niet hetzelfde is als wat je als publiek persoon aan de wereld verteld. Vandaar dat hij ook even excuses maakt.

20 juni 2024 om 15:52

Ga je nu de onderdrukte blanke man kaart spelen 😂

Zou toch humor zijn als Son een foto met wat broers / neven / vrienden had geplaatst en als tekst erbij had gezet "zoek de verschillen". Zo jammer, dat gedwongen stijve gedoe.

21 juni 2024 om 10:00

Dat zou inderdaad geniaal zijn hahaha. Gemiste kans voor hem.

Ik vind Son echt een voorbeeldige speler werkelijkwaar niemand heeft een hekel aan hem.

De reacties hier laat zien dat vele nog volwassen moet worden. Lichtzinnig zijn om een racistische grapje dat al vele jaren continue wordt geuit. Oh wat lijken ze op elkaar. Als men nou eens moeite deed om elkaar te begrijpen want zo moeilijk is het echt niet om Aziaten uit elkaar te halen. Maar goed, dit soort grapjes worden ook gemaakt bij zwarte mensen ook door dezelfde groep die geen verschil wilt zien.

20 juni 2024 om 13:45

Grappen moeten er altijd gemaakt kunnen worden, ook al zijn ze ietwat racistisch.

20 juni 2024 om 13:53

/grappen moeten er altijd gemaakt kunnen worden, ook al zijn ze ietwat racistisch./

Als het goede vrienden of familieleden zijn en iedereen begrijpt wat er wordt bedoeld, dan zou het naar mijn idee kunnen. Je weet vaak met wie je te maken hebt.

Maar ik heb niet de behoefte, en vind het bovendien ongepast, om dit bij een wildvreemde te doen. Dus niet altijd. Dit is sterk afhankelijk van de context.

20 juni 2024 om 14:00

Ik denk dat de uitspraak "grappen moeten er altijd gemaakt kunnen worden" niet suggereert dat grappen altijd en overal gemaakt mogen worden zonder enige beperking. Maar dat het woord "kunnen" impliceert dat het contextafhankelijk is of het maken van bepaalde grappen acceptabel is of niet.
Dus ik denk dat @redisthecolour en jij @tjeerdgilders hetzelfde bedoelen

20 juni 2024 om 14:02

De context is altijd belangrijk, maar dan nog vind ik niet dat je er voor gestraft moet worden. Mogen cabaretiers het ook alleen bij vrienden of familie? Of is dat anders omdat het hun beroep is dat ze uitoefenen? Als donkere mensen een grap over hun uiterlijk maken, terwijl ik ze niet (goed) ken, mag ik dan ook een zelfde soort grap maken of er uberhaupt om lachen? Het gaat er om dat een persoon zich wel of niet gekwetst voelt en dat kan bij een vriend of familielid ook gewoon het geval zijn.

20 juni 2024 om 14:18

Hangt ervan af. Als beide kanten erom kunnen lachen.
Oost-Aziaten worden vaker in het Westen bespot met Ni Hao of klankgeluiden. Op een gegeven moment is de lol ervan af.
De commentsectie laat vandaag zien dat het meevalt. Ik vind dat niet kunnen.

In de comments: mensen die op dramatische wijze dezelfde suffe opmerkingen maken over woke-dit en woke-dat, en dat men te gevoelig is, terwijl de hoofdrolspelers erkennen dat er een fout is gemaakt en na het bieden van excuses ondertussen verder gaan met hun leven.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren