voetbalzone

Heynckes: 'Strijd om Gouden Bal moet gaan tussen vier Bayern-spelers'

Matthijs van Laar02 jun 2013, 16:05
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2013, 16:05
Advertentie

Als het aan Jupp Heynckes ligt, ziet de strijd om de Gouden Bal er dit jaar compleet anders uit dan de afgelopen jaren het geval was. De voorbije seizoenen was het met name de vraag of Cristiano Ronaldo erin zou slagen om eindelijk eens Lionel Messi te ontkronen, maar in de ogen van de coach van Bayern München is het tijd voor verandering.

/

Bayern beleefde een buitengewoon seizoen en won de treble. Volgens Heynckes heeft een groot aantal van zijn spelers zich daarmee automatisch kandidaat gesteld voor de belangrijkste individuele onderscheiding. “Ik vind dat het moet gaan tussen vier spelers: mijn aanvoerders Philipp Lahm en Bastian Schweinsteiger, en Franck Ribéry en Thomas Müller”

Daarmee voegt Heynckes zich bij Ribéry, die onlangs zelf ook al aangaf te verwachten dat de eer een speler van der Rekordmeister ten beurt valt. “In onze selectie zijn er een paar spelers die in aanmerking komen en die de prijs ook echt verdienen. Als de keuze op een speler van Bayern valt, dan is dat goed voor de hele club”, zei de Fransman.

Bezig met laden …