voetbalzone

‘Hij is een bijzondere spits, Rooney en Suárez hebben dat randje ook’

Thijs Post16 aug 2015, 09:15
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2015, 09:15
Advertentie
voetbalzone

Diego Costa wordt gezien als een van de beste spitsen ter wereld. Vorig seizoen sukkelde de spits van Chelsea wat met blessures; toch maakte hij nog twintig treffers in de Premier League. In het eerste duel van het nieuwe jaar tegen Swansea City (2-2) kwam de aanvaller weliswaar niet tot scoren, maar hij maakte wel een sterke indruk. Zondag staat de kraker tegen Manchester City op het programma.

Bij Manchester City weet men dat Diego Costa een speler van wereldklasse is, maar angst heeft men zeker niet. “Hij is zeker een speler om rekening mee te houden”, zegt Vincent Kompany, zondag de directe bewaker van de spits. “Zijn cijfers vertellen het verhaal, meer hoef je niet te weten over hem. Hij weet het doel makkelijk te vinden, hij is ongelooflijk efficiënt en dodelijk.”

voetbalzone

Diego Costa houdt op het veld wel van een robbertje vechten en volgens Kompany is het daarom soms verstandig om de spits even uit te laten razen. “Soms moet je je niet teveel met hem bemoeien. Doe dat tot op zekere hoogte, maar richt je ook op datgene wat je daarna moet doen.”

“Hij is een bijzondere spits. Wayne Rooney en Luis Suárez hebben dat ook, dat speciale randje in hun spel. Zij doen er alles aan om te scoren. Ik houd er wel van. Tegen dat soort spitsen weet je maar nooit hoe de wedstrijd gaat verlopen. Zelfs als ik de beste wedstrijd van mijn leven speel, kunnen zij scoren”, besluit Kompany in gesprek met de Daily Mirror.

Bezig met laden …