voetbalzone

‘Hij moet nu tegen zichzelf zeggen: ‘ik ben goed, maar wil briljant worden’’

Gijs Freriks28 mrt 2016, 22:40
Laatst bijgewerkt: 28 mrt 2016, 22:40
Advertentie

Bryan Robson heeft vertrouwen in een goede afloop van het EK voor de nationale ploeg van Engeland. De 59-jarige oud-middenvelder vindt the Three Lions onbevangen spelen en dat geldt in zijn ogen ook voor Dele Alli van Tottenham Hotspur.

/

“Duitsland-legende Lothar Matthäus zei dat hij onze beste speler was en Alli was werkelijk de belichaming van een echte teamprestatie. Hij zat Toni Kroos en Sami Khedira constant op de huid en dat waren zij niet gewend, zijn timing was erg goed”, aldus Robson, die de negentienjarige Alli in de Daily Mail echter ook wil waarschuwen. “Hij moet zich realiseren dat hij nu de aandacht krijgt, omdat de tegenstander weet dat hij een topspeler is. Een bedreiging.”

Robson wil daarmee aangeven dat de soms temperamentvolle Alli zich niet moet laten provoceren en geeft verder aan dat Alli met beide benen op de grond moet blijven staan. “Hij moet nu niet denken dat hij beter is dan hij werkelijk is. Hij moet zich afvragen: hoe goed wil ik worden? De spelers die het verschil maken, zijn spelers die tegen zichzelf hebben gezegd ‘ja, ik ben goed, maar ik wil briljant worden. Ik kan nooit tevreden zijn’. Dat geldt niet alleen voor Alli, maar ook voor iemand als Ross Barkley.”

Bezig met laden …