PolitieGetty Images

Honderd supporters zoeken na RKC - Ajax confrontatie met politie

Jonathan van Haaster29 sep 2024, 22:32
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2024, 22:32
Advertentie

De Mobiele Eenheid moest direct na RKC Waalwijk - Ajax hard ingrijpen. De politie maakt bekend dat ongeveer honderd RKC-supporters de confrontatie aangingen met de ME, nadat de politie werd bekogeld met onder meer fietsen en stenen. Na enkele harde charges kreeg de ME de situatie onder controle.

Na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd, rond 18:30 uur, liepen tientallen RKC-supporters richting het uitvak van het stadion. Daar liep het uit de hand. Met behulp van Politiepaarden probeerden de groep supporters in bedwang te houden. Een paar liep daarbij verwondingen op.

De politie voelde zich genoodzaakt om de ME erbij te halen. De betreffende supporters gooiden stenen, fietsen, palen en verkeersborden naar de politie. Een agent raakte gewond toen hij in zijn rug werd geraakt door een fiets.

De ME trad op en voerde enkele harde charges uit om de situatie onder controle te krijgen. "Het politieoptreden was erop gericht om de situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen en de rust weder te laten keren", schrijft de politie daarbij.

Het duurde ongeveer 45 minuten voordat de politie de situatie onder controle had. Ondanks de harde charges verrichte de politie geen aanhoudingen. De meegereisde Ajax-supporters bleven tijdens de rellen in het uitvak en bemoeiden zich niet met de situatie.

De politie laat verder weten dat de supporters vóór het optreden van de ME meerdere keren zijn gewaarschuwd. "Het viel de agenten op dat veel omstanders bleven kijken en geen gehoor aan de bevelen gaven. Dit hinderde de politie tijdens het optreden."

Bezig met laden …