Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ian Maatsen krijgt lachers op de hand met opmerking over vriendin

Laatste update:

Ian Maatsen heeft donderdag voor het eerst gereageerd op zijn oproep voor het Nederlands elftal. De verdediger van Borussia Dortmund werd deze week plots ingevlogen nadat Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong geblesseerd afhaakten.

Maatsen schoof donderdag samen met Matthijs de Ligt aan om de aanwezige journalisten te woord te staan en uiteraard ging het daarbij over de vakantie die de vleugelverdediger van Dortmund moest afbreken.

Maatsen was met zijn vriendin op het Griekse eiland Mykonos, toen hij een belletje kreeg van de KNVB. "Ik werd op de boot gebeld", vertelt hij. "Het was hectisch, maar ik ben ontzettend blij dat ik er ben. Ik ben trots en ik ga er zeker van genieten.''

Doordat hij in eerste instantie was afgevallen, hield Maatsen geen rekening meer met een oproep. "Ik was lekker aan het genieten van mijn vakantie. Natuurlijk was er verbazing. Ik had er eerlijk gezegd totaal geen rekening mee gehouden. Ik was nog een beetje moe van de reis."

Dan wordt de vraag gesteld hoe de vriendin van Maatsen, Emely Tuinder, aankeek tegen het nieuws. "Ze was niet ontevreden", aldus Maatsen, die daarmee de lachers op zijn hand krijgt van de volledige zaal.

"Mijn vriendin vindt het mooi voor mij. Ze zei: 'Ga lekker genieten.' Of ze het vervelend vond dat we de vakantie moesten afbreken? Ze heeft genoeg zon gepakt in die vijf dagen. Het was fijn om even weg te zijn."

Noah Vahle is benieuwd of Maatsen goed verzekerd is, daar hij zijn vakantie vroegtijdig heeft moeten afbreken. "Ik moet het nog regelen met de reisverzekering", lacht hij. "Het is een jongensdroom om hier te zijn, dus het is de reis zeker waard."

Maatsen sprak al met bondscoach Ronald Koeman over de systemen. "We hebben alleen nog geen specifieke rol besproken. Ik moet gewoon ready zijn. Ik kan op meerdere posities spelen.''

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha, mooi toch. 5 daagjes vakantie meegepikt met je vrouwtje en nu gewoon aansluiten op het EK met Oranje. Hopelijk op naar iets moois.

Maatsen zal niet direct basisspeler worden, maar ik denk wel dat hij een goede kans maakt als hij zich laat zien.

Mocht er iets met een middenvelder gebeuren, dan heb je de spoeling daar erg dun. Dan zou het goed kunnen dat Koeman misschien omschakelt naar een 5 mans defensie. Dan komt Maatsen goed van pas, samen met Frimpong. En dan kan je het sterkste gedeelte van Oranje ook gewoon ultiem gebruiken (de defensie) met Maatsen - Aké/ven - Van Dijk - De Vrij/ligt/geertruida - Frimpong/dumfries

13 juni 2024 om 11:32

@glennn, mee eens. Dit vind ik ook het positieve van deze selectie, je hebt meerdere (verschillende) wapens waarmee je meerdere kanten op kunt.
Ik ben erg positief dat we mede hierdoor ver zullen komen.

Maatsen zal hierdoor echt wel minuten maken. Althans, als Koeman niet koppig is en ook switcht tussen bepaalde systemen als de wedstrijd/tegenstander er om vraagt.

Ik heb er in iedergeval zin in. Wat is jouw gevoel met dit Nederlands Elftal?

13 juni 2024 om 11:48

Ook wel redelijk goed gevoel. Al ben ik een klein beetje bezorgd om de bezetting op het centrale middenveld (en dan met name het defensieve gedeelte).

En daarnaast hoop ik dat een Simons eens vanaf links of op 10 de kans krijgt. Vanaf rechts lijkt het maar niet uit de verf te komen.

Ik hoop ook dat Koeman niet zo koppig gaat zijn en eens aantoont dat hij toch wel iets kans als (bonds)coach.

Er staat een zeer mooie selectie, maar het is jammer dat Teun en Frenk er niet bij zijn. Helaas, maar doorpakken!

Verder gun ik Veerman een basisplek, gezien zijn creativiteit en passing, maar hoop ik eigenlijk dat hij eens een stapje extra gaat zetten in zijn ontwikkeling. Ook voor hem is dit nu een ultieme kans om zich in de basis te spelen & daarnaast ook nog eens om eventueel een (top)transfer te verdienen!

Ik zie zelf het liefst het duo Reijnders - Schouten, daar Schouten defensief enorm veel rust brengt. Maar dat duo is nog niet gebruikt, naast elkaar, helaas, dus dat zie ik niet gebeuren.

Verder is mijn enige hoop: geen Wijnaldum in de basis. En het liefst ook zo min mogelijk als invaller.

Ben relatief positief gestemd. Frankrijk gaat een zware klus worden, maar een Canada deed het ook uitstekend tegen hen. Al is het om het ''echhie'' altijd wel net iets beter bij Frankrijk.

Polen en Oostenrijk moet je in principe gewoon kunnen hebben. Daarna is het afwachten! Benieuwd/nieuwsgierig, maar vooral veel zin erin!

13 juni 2024 om 13:45

"we hebben veel goede verdedigers dus we moeten veel verdedigers opstellen" kan ik echt niet begrijpen. Er zit toch voldoende in het vat bij deze selectie om creatief en aanvallend 4-3-3 te kunnen spelen? Er moeten dan wel heel gekke dingen gebeuren op het middenveld om die switch te maken. Vooralsnog heb je met Schouten, Veerman, Reijnders, Gravenberch voor 2 posities genoeg keuze waarbij je zelfs kan overwegen om Blind/ Geertruida erbij te tellen op 6.

Juist als die verdedigers zo sterk zijn als men zegt, kun je makkelijk met 4 achterop spelen vind ik.

13 juni 2024 om 13:58

Tsja. Opties zat. En ja, je zou Blind en Geertruida daar kunnen zetten, tegen FC Emmen.
Geertruida en Blind hebben toch de laatste jaren niet bewezen op hoog niveau op het middenveld te kunnen spelen?

Verder is Gravenberch een leuke speler, maar legt die eigenlijk veel te veel risico in zijn spel met dribbels en lopen met de bal. Die vind ik totaal niet klaar voor een basisplek in Oranje.

Als middenvelders heb je momenteel alleen maar Reijnders, Schouten en Veerman in mijn ogen. Als daar eentje van wegvalt, zou je in een wedstrijd in mijn ogen eerder om moeten schakelen naar een 5 mans defensie.
En dat is dan niet perse omdat wij goede verdedigers hebben, maar vooral dat wij dan wingbacks hebben die in hun kracht komen met Frimpong of Dumfries en op links Maatsen.
Verder denk ik dat het tegen grote landen een optie kan zijn om met 5 achterop te spelen. De drie centrale zijn ijzersterk en je kan zelfs voor snelheid kiezen (door van de Ven op te stellen). Dan heb je twee wingbacks in hun kracht die kunnen gaan en verder zou je dan kunnen counteren voorin met een Depay en Malen bijvoorbeeld. Of zelfs een Gakpo Bergwijn of Simons). En ja, ik noem Bergwijn, want die heeft geen goed jaar, maar kan als spits (2 man voorin) echt wel goed counteren!

13 juni 2024 om 14:47

Schouten had zich ook niet bewezen als centrale verdediger maar deed dat met verve in de Champions League. Blind en Geertruida hebben die rol in het verleden ook prima ingevuld wanneer het moest, vandaar ook de vijfde en zesde keuze voor de twee posities.

Gravenberch zou bovendien als basisoptie pas nodig zijn als er twee middenvelders geblesseerd raken wat ik vooralsnog vergezocht vind gezien de geschiedenis van de andere drie. Als invaller bovendien zeer waardevol om iets open te breken en met de juiste instructie kan je echt wel wat risico eruit halen.

Ik snap dat schakelen naar een vijfmansdefensie nogmaals niet. Omdat we dan verdedigers in hun kracht gaan zetten? Die verdedigers zien de wingbacks al van mijlenver aankomen zolang je Memphis en Gakpo hebt die met zijn tweeën druk moeten zetten op vier verdedigers van de tegenstander. Het voetbal laat je dan over aan de linie die over het algemeen het minste voetbal brengt. We hebben inmiddels genoeg voorbeelden van wedstrijden die niet aan te gluren waren onder dit systeem. Waar blijft die roep toch vandaan komen vraag ik me dan af.

Ik begreep ergens in het verleden nog wel dat er voor dat systeem gekozen werd, door noodzaak. Ik zie die noodzaak inmiddels al lang niet meer. Er zit echt meer dan genoeg voetbal in deze selectie met de spelers die Nederland heeft. Nu nog hopen dat Koeman dat er uit weet te halen.

13 juni 2024 om 16:31

Ik denk al langer dat NL beter met een 3-4-3 kan gaan spelen. Het mooie is inderdaad dat we een veelzijdige selectie hebben en ons kunnen aanpassen aan de tegenstander. Een ideale opstelling die gebalanceerd is, is in mijn ogen:
De vrij, van Dijk, Ake
Frimpong, Schouten, veerman, maatsen
Simons
Depay,Gakpo.

Veel creativiteit met veerman en Simons en dan Gakpo Depay die ze erin kunnen schieten. Verdedigend zou het als een huis moeten staan en je hebt nog leuke wissels die naadloos in dit systeem mee kunnen.

Kwalitatief hoogstaande journalistiek wanneer je vraagt of iemand goed verzekerd is. Chapeau!

Gelukkig verdient die jongen het minimumloon dus de kosten van deze afgekapte vakantie zal die zeker voelen.

13 juni 2024 om 11:34

Een grapje heet dat, kunnen journalisten ook soms.

13 juni 2024 om 11:35

Niet zo zuur joh, de vraag word met een knipoog gesteld. Ik ga er van uit dat er ook wel inhoudelijke vragen zijn gesteld tijdens deze persconferentie.

13 juni 2024 om 12:17

Zij doet er alles aan om maar binnen de lijntjes te blijven, ze kan beter voor Zapsport en het jeugdjournaal werken

13 juni 2024 om 12:54

Sb3dordt. Tsja , deze selectie heeft ook laten blijken dat ze de zender, waar zij onderdeel van uit maakt, voor het minste of geringste boycotten op het moment dat ze (op nogal hypocriete wijze) vinden dat ze onheus bejegend worden.

13 juni 2024 om 13:03

Dan doen onze verwende ventjes er dus goed aan populistische vraagjes te beantwoorden aan een verwend meisje.
Hebben ze het toch voor elkaar InkeMontana

13 juni 2024 om 12:40

@paolo: Moet elke vraag dan helemaal serieus zijn en enkel over voetbal gaan? Dat zou suf zijn. Journalist zijn is geen administratieve functie. Het zijn geen boekhouders. Een beetje menselijkheid is juist leuk. Ikzelf zie graag de persoon achter voetballers. Dat kan mij fan maken van bepaalde spelers (zoals De Roon bij Oranje). De voetbalgerelateerde vragen zijn mijn inziens juist vaak het minst interessant

13 juni 2024 om 13:41

Helemaal mee eens. Net als de vele vragen over tactiek van Oranje en hoe Koeman die van de tegenstander gaat bestrijden.

13 juni 2024 om 12:41

Sportjournalistiek is nooit hoogstaand en kan ook niet.

13 juni 2024 om 14:16

Dat is Noah V. Nooit echt een diepe inhoudelijke vraag of tactiek.

13 juni 2024 om 15:32

Dit is diepgaander dan "wat is jouw rol in het elftal" of "hoe ga je de wedstrijd tegen Polen aanpakken" hoor. Dat zijn pas simpele vragen. Waarop je logischerwijs ook altijd standaard antwoorden krijgt.

14 juni 2024 om 22:08

Tja dat klopt.. Dat vind ik dus ook geen diepe inhoudelijke vraag over tactiek.

Haha, mooie droogkloot. Lijkt me een goede kerel. Lekker vlammen als je de kans krijgt Maatsen!

Als de laatste alinea de waarheid is.... dan is het tijd dat Koeman zijn spullen gaat pakken! Dit kunnen anderen beter.

Twee oefeninterlands verbloemen nu veel, dat weet ik. Maar dit is topvoetbal op het hoogste niveau... je bespreekt met iedere speler die je selecteert toch in detail zijn rol, mogelijkheden, posities, functies, enz. enz.

Ik moet gewoon ready zijn.... Om wat te doen dan?

13 juni 2024 om 11:40

Wat voor details over zijn rol, mogelijkheden, posities, functies enz enz had je verwacht als ik vragen mag?

13 juni 2024 om 11:48

Nou positie lijkt me toch het minimale!

Aan de binnenkant spelen (zoals Geertruida), erom heen komen (zoals Dumfries) laag spelen (zoals Ake).

Wat doe jij als je degene voor je (zeer waarschijnlijk Gakpo) dit of dat doet... enz.

13 juni 2024 om 12:02

Hij is professioneel voetballer op linksback, kan evt linksbuiten. Posities lijken me duidelijk. Wat doe jij als een ander.. dat is tegenstander, stand, moment gebonden. Dat is geen algemeen plaatje. Als Koeman maatsen opstelt om hetzelfde te spelen als geertruida, dan hebben we ander probleem. Daar zijn ook andere spelers voor opgeroepen. Ik vind het helemaal niet vreemd dat hij niet zulke instructies niet heeft gehad. Die jongen komt daarna net aan en heeft zijn tas nog niet uitgepakt.

13 juni 2024 om 11:45

In ieder geval om niet het hele tactische plan van Oranje aan de grote klok te hangen voor de journalisten en shenkie, denk ik. Dus gewoon ... ready zijn..

Fijn voor Bijlow dat hij de lachers niet op zijn hand heeft gekregen. Anders was hij daar aan geblesseerd geraakt.

13 juni 2024 om 12:49

Wat heeft Bijlow nou weer met Maatsen te maken? Maar goed dat je op deze wijze goedkoop probeert te scoren, anders lag Brobbey er weer af...

13 juni 2024 om 12:59

Azijn was weer in de aanbieding bij jouw supermarkt? Toch gewoon een leuke grap dit.

13 juni 2024 om 13:18

A ja, grapjes ten koste van Bijlow Feyenoord is humor, maar een tegengrapje over goedkoop scoren en Brobbey is azijn. Het moge weer duidelijk zijn dat humor zeer subjectief is

13 juni 2024 om 13:28

Enige verschil is dat Brobbey veldspeler is, 43 potten gespeeld heeft en Bijlow een keeper is en maar 24 potten gespeeld heeft.

Dus wie is dan de ''geblesseerde'' die er weer af lag?

Het is toch gewoon een leuk grapje over Bijlow

13 juni 2024 om 13:32

Het grapje over bijlow had niks met fey of ajax te maken, maar was een leuke draai aan het stukje taal “lachers op de hand”. Jij maakt er een fey-ajax ding van volgens mij, Je tegengrap over brobbey snap ik niet of vind ik gewoon niet grappig. Niks met azijn te maken.

13 juni 2024 om 14:35

Bij sommigen is het ook nooit goed. Laatst maakte ik ook een klein geintje over Guardiola, was ook kennelijk goedkoop scoren. Als Feyenoord-fan heb ik goed gelachen om de grap in ieder geval!

Maatsen geeft je een hele mooie extra optie nu om ook aan de linkerkant aanvallend en te wisselen in systemen.

Hopelijk stelt Koeman hem ook op.. vind maar vreemd dat hij zo krampachtig vasthoud aan zijn oude lievelingetjes die grotendeels over de hill zijn (blind en Wijnaldum).

Ik zou de basis 11 zo doen. Stabiel middenveld van PSV dat landskampioen is geworden en helemaal op elkaar is ingespeeld.

Maatsen en Frimpong op de flanken voor de snelheid. Dumfries en Frimpong ontlopen elkaar niet zoveel maar ik kies dan voor de pure snelheid die Frimpong brengt. Dumfries is meer gepokt en gemazeld en brengt ook strijd en passie. Zou hem eventueel nog op middenveld kunnen zetten ipv Veerman of Schouten of Geertruida.

Verbruggen
Geertruida
v. Dijk
Ake
Frimpong
Schouten
Veerman
Maatsen
Reijnders
Gakpo
Depay
13 juni 2024 om 11:54

Lol. Dumfries op het middenveld? Ik vond je stukje best prima, maar dat is echt waanzinnig.

Dumfries is al lang blij als hij de bal naar de juiste kleur krijgt bij tijd en wijlen. Zijn voorzetten kwamen tegen Ijsland bijvoorbeeld ook regelmatig tegen de back aan.... Dan wil jij hem met zijn beperkte voetbal op het middenveld zetten? Nee dankjewel.

Verder denk ik dat Koeman, sowieso, tegen de kleinere landen met 4-3-3 gaat spelen en Frimpong op rechtsbuiten. Dan zal Geert rechtsbacks staan.

Zou eventueel nog Veerman erin kunnen komen voor Gakpo of Simons, waardoor Reijnders op 10 komt en je het PSV pivotje krijgt.

Verbruggen
Geertruida
De Vrij
Van Dijk
Aké/Ven
Schouten
Reijnders
Frimpong
Gakpo
Simons
Depay
13 juni 2024 om 12:33

Alsof ik niet weet dat hij voetballend niet de beste is. Het gaat om zijn strijdlust en duelkracht als de wedstrijd op en neer golft dan heb je hem samen met Frimpong op rechts en kunnen ze samen eroverheen denderen. Zeker als je achter staat in de 80e minuut zou ik het nog weleens willen zien hoe het uitpakt.

13 juni 2024 om 12:57

Nee, natuurlijk is dat geen optie. Denzel is (wing)back en that's it.

Jij zegt dat hij op het middenveld kan spelen i.p.v. Veerman, Schouten of Geertruida, dat kan toch niet? Het is een EK, daar ga je niet zo iets experimenteren.

Dumfries mag dan wel duelkracht en strijdlust hebben, maar dat zijn niet de enige twee vereisten om centraal op het middenveld te spelen.

En als Dumfries RB speelt, dan speelt Frimpong niet voor hem. Die lopen beiden aan de krijtlijn. Lopen elkaar dan alleen maar in de weg.

13 juni 2024 om 13:08

@GLENN je wordt toch niet goed van die vergelijking? Met 3-5-2 ok. Maar we spelen 4-3-3 inderdaad. Zelfs de verslaggever tijdens het duel tegen IJsland begon erover!

Denemarken is Europees kampioen geworden toen hun hele elftal van het strand is getrokken dus de voortekenen zijn goed!

Ik acht de kans toch wel aanwezig dat Koeman met 5 man achterin gaat spelen tegen Frankrijk, dus dan kan Maatsen misschien er wel in....we gaan het zien, ik zou ook meteen in vliegtuig springen als ik mee zou mogen. zin in!

Ik vind toch het humorgehalte weer verbazingwekkend laag. Het is toch gewoon een relatief platte reactie op een simpele vraag? Niveautje 'wat zat er op je brood?', "kaas", whahahahahah, geniaal. I dont get it.

13 juni 2024 om 13:10

Hierboven lees ik een leuke grap over Bijlow waar jij juist als de humorloze op reageert. Dus het "i don't get it-gedeelte" snap ik in jouw geval wel!

13 juni 2024 om 13:19

A ja want een grapje ten koste van Feyenoord Bijlow is humor en een tegenreactie ten koste van Ajax Brobbey is humorloos. Het moge weer duidelijk zijn. Maar maat, heel eerlijk, wat is de grap in het reageren op een interviewvraag?

13 juni 2024 om 13:22

Het is geen hoogstaande grap. Hij reageert er alleen "gewoon leuk" op. That's it. Het is niet doordacht. Niemand heeft tranen in zijn ogen van het lachen.

En jouw eerste stukje, mijn hemel wat een hoog calimero-gehalte. Ik had niet gelachen als jij een grapje had gemaakt over Brobbey denk je dus? Dat vraag ik mij ten zeerste af namelijk. Alleen het grapje dat jij daar maakt over Brobbey, dat is bepaald geen pareltje.

Ben echt blij dat Maatsen erbij is, heeft een super goed seizoen bij Dortmund. Had hem eerlijk gezegd liever gezien dan Blind.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren