Ian MaatsenImago

Ian Maatsen laat zich bij debuut Aston Villa onmiddellijk gelden; ook Cryscensio Summerville maakt eerste opwachting

Lars Capiau17 aug 2024, 21:02
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2024, 21:02

Aston Villa heeft het eerste duel van het Premier League-seizoen winnend besloten. De ploeg van Unai Emery, waar Ian Maatsen zijn officiële debuut maakte, versloeg West Ham United: 1-2. Bij the Hammers maakte Crysencio Summerville zijn eerste opwachting.

Bijzonderheden:

West Ham United, met Mohammed Kudus maar geen geblesseerde Edson Álvarez in de basis, keek al na drie minuten tegen een achterstand aan. Zomeraanwinst Amadou Onana kopte snoeihard raak uit een hoekschop van Youri Tielemans: 0-1.

Op slag van rust trok West Ham de stand weer gelijk. Na een knappe balcontrole verdiende kersvers captain Jarrod Bowen een strafschop, die feilloos verzilverd werd door Lucas Paquetá: 1-1.

Met nog een kwartier op de klok werd aan zowel Summerville als Maatsen hun clubdebuut gegund. Maatsen liet direct zien waarom Villa ruim veertig miljoen euro voor zijn diensten over had.

De Nederlandse vleugelverdediger bereidde met een subtiele voorassist het tweede doelpunt van de bezoekers voor. Zijn perfect getimede balletje bereikte Jacob Ramsey, die voorlegde. Jhon Duran haalde kiezelhard uit: 1-2.