Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ian Maatsen staat voor overstap binnen Premier League ter waarde van 40 miljoen

Laatste update:

Aston Villa en Chelsea hebben een akkoord bereikt over een transfer van Ian Maatsen. Dit meldt journalist David Ornstein van The Athletic woensdag. Omgerekend wordt circa 40 miljoen euro neergelegd voor de linksback. Dit bedrag valt iets hoger uit dan de afkoopsom waarvoor Borussia Dortmund, waar Maatsen afgelopen seizoen aan was verhuurd, hem definitief had kunnen vastleggen.

Maatsen tekent echter zo goed als zeker voor zes seizoenen bij Aston Villa, de nummer vier van het afgelopen Premier League-seizoen. Beide clubs hebben een akkoord bereikt, aldus Ornstein. Fabrizio Romano is ietwat voorzichtiger in zijn berichtgeving.

Volgens de Italiaanse transfergoeroe zijn Chelsea en Aston Villa nog altijd in gesprek over de transfer, al is er wel al 'groen licht'. "De clubs praten over het eventuele betrekken van een andere speler in de deal."


Mogelijk bewandelt Jhon Durán de andere weg. De twintigjarige Colombiaan staat er goed op bij Chelsea en de Londenaren zien in hem een welkome versterking voor in de punt van de aanval.

Maatsen maakt hoe dan ook de overstap en daarmee slaat Villa een grote slag. De wingback maakte in de tweede helft van afgelopen seizoen grote indruk bij Dortmund en die club wilde hem dan ook definitief inlijven.

BVB bereikte echter geen akkoord met Chelsea en dus kon Villa profiteren. De club uit Birmingham is volgens Romano 'zelfverzekerd' en verwacht de deal aan het einde van de week te beklinken.

Maatsen is ondertussen met het Nederlands elftal actief op het EK in Duitsland. De verdediger zat in eerste instantie niet bij de definitieve selectie, maar werd na het afhaken van Frenkie de Jong alsnog opgeroepen. In Oranje's eerste duel kwam Maatsen niet in actie.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede deal hoeft Chelsea maar 40 M bij te leggen voor een middelmatige vervanger.

19 juni 2024 om 19:29

80 miljoen voor Sosa is nog wel wat aan de lage kant.

19 juni 2024 om 20:11

Je hebt hem duidelijk niet goed bekeken. Gewoon praten en geen voetbal kijken kan iedereen

Hele goede transfer denk ik. Kan alex moreno en digne denk wel eruit spelen

Zo zie je maar als je echt de kwaliteiten heb, je gewoon kunt slagen als je vroeg uit Nederland bent vertrokken!

19 juni 2024 om 19:33

Volgens mij moet hij nog slagen hoor. Feit dat Chelsea hem niet hoeft maakt hem toch niet geslaagd??

19 juni 2024 om 19:41

Als je profvoetbal haalt ben je toch gewoon geslaagd? Laat staan voetballen in de PL. We doen altijd alsof je alleen geslaagd bent wanneer je in de absolute top hebt gespeeld maar ondertussen zouden wij zelf tevreden met een “simpele” eredivisie carrière!

19 juni 2024 om 19:47

Het feit dat hij met Dortmund een CLfinale heeft gehaald maakt hem wel geslaagd. Of het feit dat er nu 35 miljoen voor hem wordt betaald en meerdere clubs uit topcompetities achter hem aan zitten.

19 juni 2024 om 19:48

Volgens mij is die aardig geslaagd het laatste half jaar als je het mij vraagt.

19 juni 2024 om 19:58

Iedere voetballer die basis staat in een CL-finale kan toch wel stellen dat hij het hoogst haalbare heeft gehaald.

19 juni 2024 om 20:05

Het hoogst haalbare is uiteraard het winnen van het WK/CL. Neemt niet weg dat je met het basis spelen bij de CLfinale ontzettend gigantisch geslaagd bent.

19 juni 2024 om 20:22

Hij heeft de selectie van Oranje gehaald. Ja, ook Romano Denneboom kan dat zeggen, maar toch zou ik dan toch wel willen stellen dat je carrière geslaagd is.

19 juni 2024 om 19:34

Noem er zonder Ake en Maatsen. Als je dat niet kunt dan is het dus niet verstandig want 5 zou echt heel weinig zijn want er zijn er vele vertrokken de afgelopen 15 jaar sommige halen het profvoetbal maar bij een nietszeggende club maar het merendeel horen we nooit meer wat van.

19 juni 2024 om 19:43

Ik weet niet of we Frimpong mee mogen tellen, maar buiten die 2 denk ik dat bijv. een Bruma en een Rekik opzich nog een mooie en respectabele carriere gehad hebben.

19 juni 2024 om 19:51

Fosuh Mensah, Zierkzee. Malen, Chong,Dilrosun, van Aanholt en Flekken zijn ook jong naar het buitenland gegaan. Voor hun 18e in ieder geval.

19 juni 2024 om 19:52

Adenkanye, Bouy, Fosuh-Mensah, Chong, Malen, Dilrosun, Redan, Hoever, Zirkzee, Castagnos enz. Dit zijn allemaal jongens die hun geld prima verdienen in de voetbalwereld. Hoe het zou zijn geweest als ze in NL waren gebleven, weet je nooit. Maar het doel is profvoetbal en je geld verdienen.

Daarnaast zegt hij niet dat iedere voetballer het red of dat het er veel zijn, maar dat het mogelijk is..

19 juni 2024 om 19:54

Er slagen sowieso maar heel weinig jeugdspelers in het profvoetbal.

19 juni 2024 om 19:54

Redelijk hetzelfde lijstje, en er zijn er nog wel een paar inderdaad.

19 juni 2024 om 20:06

Nja Flekken zou ik niet echt tellen, die 15km tussen Kerkrade en Aken.

19 juni 2024 om 20:13

Naast bovengenoemde namen die vaker worden benoemd, Pereira die als Belg jarenlang bij PSV zat tot zijn 16e en daarna naar Man U vertrok. Inmiddels basisspeler PL en 5 voudig international bij Brazilie

19 juni 2024 om 20:13

En toch is die naar het buitenland gegaan.

19 juni 2024 om 20:24

Summerville komt er ook nog aan, die gaat ook wel een stap maken waarschijnlijk. Ik lees helaas al die jongens die Feyenoord zo vroeg verlaten hebben de laatste jaren, helaas niet van dat aanstormende talent kunnen genieten in de Kuip. Pff Ake, Summerville,
Zirkzee en in mindere mate Chong, Bruma en Rekik.

19 juni 2024 om 20:31

@jsh88, Feyenoord heeft best een goed track record van vroeg vertrokken spelers. Ebecilio was in de eerste instantie ook wel lekker bezig.maar die was begin 20 er al 2 jaar uit door een zenuw ziekte en daarna is het nooit meer iets geworden en is hij al jaren clubloos

19 juni 2024 om 23:51

Ja 40 halen het niet en een handjevol wel. Vraag mij nog steeds af of vroeg naar buitenland gaan de juiste route is..

Heel goed ontwikkelt en een goede transfer te pakken. Kon eigenlijk beter bij Dortmund blijven maar als ze niet zo veel willen betalen tjaa. Lichting van Maatsen had je vgm nog 2 andere Nederlanders Redan ( Ajax jeugd ) en Castillo wie heet hoe het zit met hun

Goed verkocht Chelsea! Nu verder lozen hebben nog te veel meuk in de selectie. Lukaku, Broja, Kepa en wat mij betreft Disasi. Dit jaar even groene cijfers halen qua balans. Een spits is nodig om te strijden met N. Jackson en een ervaren centrale.

Bedankt he Pochettino! Lekker gedaan weer.. De schade die aangericht is door die clown in een jaar tijd is echt belachelijk groot, met als dieptepunt het complete breken van de relatie tussen Maatsen en Chelsea..

Maatsen wilde vorig seizoen dolgraag blijven, maar werd door Pochettino drie keer als rechtsbuiten gebruikt en heeft daarna consequent liever een centrale verdediger als linksback gebruikt dan een echte linksback, tot Cucurella en Chilwell weer fit waren.. Echt ronduit belachelijk!

19 juni 2024 om 20:41

Tsja, als linksback wil ik het nog maar zien. Ga er ook gewoon van uit dat we met 4 achterin spelen.

Cucurella deed het prima laatste seizoenshelft en ook Chillwell is meer dan voldoende. 40 miljoen is dan een goede prijs

19 juni 2024 om 20:50

Ik denk dat we hetzelfde riedeltje gaan zien als de laatste 2 wedstrijden onder Pochettino. Cucurella die vanaf de backpositie als verkapte middenvelder voor de defensie gaat komen te spelen. Wat mij betreft kan Maatsen daar ook prima spelen, gezien hij dat ook doet/deed voor Dortmund.

Cucurella heeft een aantal goede wedstrijden gespeeld in de tweede seizoenshelft maar ik vind nog niet echt dat hij het naar behoren gedaan heeft. Wat mij betreft is het ook niet meer haalbaar om met Chilwell in je hoofd aan een nieuw seizoen te beginnen, zijn lichaam begeeft het langzaam maar zeker. Hij is niet meer fit te houden en heeft lang nodig voor hij weer op niveau zit.

Er gaat nu weer gezocht worden naar een nieuwe linksback, er gaat er weer eentje gekocht worden. Dat vind ik onnodig als je Maatsen al in huis hebt!

Als ik hem was geweest had ik alles gezet op nog minstens een jaar bij Dortmund. Zeker van vele speelminuten en zo dus ook door ontwikkeling. Die stap hoger was daarna heus wel gekomen.
Desalniettemin hoop ik dat hij bij Aston ook wekelijks zijn minuten kan maken.

Pfoe voor 6 seizoenen tekenen. Dat had ik in zijn situatie niet gedaan. Voor zijn ontwikkeling is het niveau van de club wel goed, zie hem ook wel belangrijk worden. Echter kom je nu niet na 1 goed seizoen weer weg.

19 juni 2024 om 20:52

Alsof Maatsen überhaupt graag naar Villa wil. Heeft toch duidelijk aangegeven bij Dortmund te willen blijven maar als Chelsea bepaald dat ze hem gaan verkopen aan Villa wordt Maatsen met de rug tegen de muur gezet. Dus dan ook meer meteen kiezen voor zekerheid

Weet niet zo goed wat ik hiervan moet denken Aston Villa heeft afgelopen seizoen leuk gespeeld, maar dat is geen garantie voor in de toekomst. Het is mij ook niet helemaal duidelijk waarom Chelsea hem nu verkoopt.

Aston villa is pas laatste 2 jaar een ploeg die bovenin mee draait en nu voor het eerst championsleaque in in had andere keuze gemaakt tenzij er terugkoop clausule in zit bij chelsea

Ben benieuwd of hij fysiek kan aanhaken. Want voor een linksachter is hij best klein en hij is ook niet breed. Aanvallend zal hij wel veel toevoegen. Jammer dat Poch hem nooit op zijn positie heeft gebruikt want nu weet je niet echt of hij de PL aankan ookal heeft hij het in die half jaar goed gedaan bij Dortmund.

19 juni 2024 om 20:57

Alsof het wat uitgemaakt had als Pochettino hem op linksback had opgesteld. Nu hij Poch er niet en hadden ze hem alsnog een kans kunnen geven, maar het is al langer dan vandaag duidelijk dat deze jongen moet vertrekken en als cash cow moet dienen. Kunnen de Amerikanen de volgende achterlijke aankoop doen.

Zat bij Dortmund wel op z'n plek. Vraag me af of hij het bij Villa gaat waarmaken, toch ander soort voetbal daar.

Hoe kan Villa nu dan 40 miljoen neerleggen? Ze moesten toch schoon schip maken voor de ffp. Daarom ook dat Douglas Luiz naar Juve kon in een deal met 2 ruil spelers.

19 juni 2024 om 21:12

Zal Duran wel voor 50 naar Chelsea gaan.

Het is toch eigenlijk dieptriest dat je zelf dolgraag bij Dortmund wil blijven en vervolgens verkocht wordt aan Aston Villa. Ik krijg hier een erg nare smaak van. Het lijkt er sterk op dat Chelsea gewoon heeft bepaald wij gaan jou verkopen dus jij gaat naar Aston Villa, ook omdat ze Duran willen hebben. Als speler heb je gewoon helemaal niks meer te zeggen. En Chelsea is echt een hele nare club

19 juni 2024 om 20:58

Chelsea is natuurlijk een liefdadigheidsinstelling en moet spelers verkopen aan de laagste bieder...

19 juni 2024 om 21:12

Chelsea zou ook eens moeten denken aan het belang van spelers en niet alleen maar aan eigen belang. We hebben Ziyech gehad en nu Maatsen. Maatsen nu eigenlijk zeggen ik wil naar Dortmund dus ik ga niet naar Aston Villa

19 juni 2024 om 21:18

Ja wat jij zegt is ook echt gebruikelijk in het voetbal, clubs die even de laagste bod accepteren om een speler een plezier te doen. Chelsea heeft al een half jaar geleden een akkoord gesloten met Dortmund over het bedrag, als Dortmund daarmee niet over de brug komt is dat hun probleem en niet die van Chelsea. Maatsen zelf kan nog altijd een transfer naar Villa weigeren hoor, als hij dat niet doen dan zal die zelf wel tevreden zijn met een overstap naar Villa en dus klets jij gewoon uit je nek.

19 juni 2024 om 21:46

Want spelen op Villa Park onder Emery is een straf. Maatsen zal die stap heus zelf wel willen maken.

19 juni 2024 om 22:03

Het is al eerder gebeurt dat Chelsea spelers aan clubs vertups of verhups terwijl een speler lever iets ander wil

19 juni 2024 om 22:17

@miki1959, dat gebeurt bij elke club. Een speler heeft namelijk een contract en een club hoeft niet alles te accepteren. Ajax weigerde Alvarez aan Chelsea te verkopen, hij moest seizoen later genoegen nemen met West Ham United

19 juni 2024 om 22:48

Als je een speler wilt kopen dan moet je aan de vraagprijs voldoen. Dortmund kan dat niet maar een andere club wel. Dan is het aan Maatsen om wel/niet voor die andere club te kiezen. Ik geloof best dat hij graag bij Dortmund zou willen blijven maar dat betekent natuurlijk niet dat hij niet open zou kunnen staan voor een andere club. Bovendien zal hij bij Villa ongetwijfeld meer gaan verdienen. Je doet alsof Dortmund de enige club is waar Maatsen voor zou willen spelen maar dat is natuurlijk onzin.

19 juni 2024 om 21:41

@miki1959, alsof hij maar bij een club wil voetballen. Dat hij graag wilde blijven betekent niet dat hij niet naar andere clubs wil. Aston Villa is gewoon PL, de competitie waar bijna iedereen van droomt + CL voetbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren