voetbalzone

‘Iedereen zet hem op gelijke hoogte met Robben en dat is terecht’

Thijs Post19 mrt 2015, 14:24
Laatst bijgewerkt: 19 mrt 2015, 14:24
Advertentie

Kevin De Bruyne is vrijwel iedere wedstrijd beslissend voor VfL Wolfsburg met een doelpunt of een assist. In de wandelgangen wordt de spelmaker in verband gebracht met Paris Saint-Germain en dat vindt trainer Dieter Hecking niet zo vreemd. De coach is bijzonder onder de indruk van de Belg.

voetbalzone

“Iedereen zet De Bruyne nu op gelijke hoogte met Arjen Robben en dat is absoluut terecht. In krappe wedstrijden maakt De Bruyne vaak het verschil. Daar leven topteams van”, laat Hecking weten aan Het Laatste Nieuws. Hij probeert er bij VfL Wolfsburg voor te zorgen dat niet alles over De Bruyne gaat. Dat doet hij bewust, zegt hij.

“Dan zijn we te berekend. We mogen niet de fout maken té afhankelijk van Kevin te zijn. Bij een mindere dag van Kevin hebben we nog kwaliteit in de ploeg.” Hecking denkt dat De Bruyne niet kiest voor het grote geld van Paris Saint-Germain. “Hij zal niet beloven dat hij tot 2019 bij Wolfsburg blijft, maar ik zie hem volgend seizoen wel Champions League bij ons spelen. Volgens mij is de Franse Ligue 1 voor Kevin niet interessant genoeg. Kevin kijkt niet alleen naar geld. De competitie en sfeer tellen ook."

Bezig met laden …