voetbalzone

‘Ik ben bij Chelsea weggegaan omdat ik het plezier was kwijtgeraakt’

Gijs Freriks19 jan 2014, 10:35
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2014, 10:35
Advertentie
voetbalzone

Kevin De Bruyne is zondagmorgen gepresenteerd als de nieuwste aanwinst van VfL Wolfsburg. De middenvelder maakt voor 21,5 miljoen euro de overstap van Chelsea en is blij met zijn nieuwe uitdaging: “Ik ben vooral bij Chelsea weggegaan, omdat ik het plezier was kwijtgeraakt”, zei de Rode Duivel.

“Afgelopen zomer overtuigde José Mourinho mij om te blijven, ook al was er een bod binnengekomen van Borussia Dortmund”, citeert Het Laatste Nieuws de 22-jarige spelmaker. “Ik heb ook met Atlético Madrid gepraat, maar wist niet zeker of ik daar veel zou spelen.” De Bruyne trainde zich naar eigen zeggen het apezuur, maar weet niet waarom hij geen serieuze kansen kreeg op Stamford Bridge. “Mijn voorbereiding was goed en mijn eerste wedstrijd ook. Ik weet nog steeds niet waarom ik na de wedstrijd tegen Manchester United mijn plek verloor.”

De ex-speler van onder meer Werder Bremen, die dit seizoen tot slechts 130 minuten in de Premier League kwam, is nooit op Mourinho afgestapt om hem om een verklaring te vragen. “Hij heeft ook nooit tegen mij gezegd dat ik niet goed trainde”, vervolgt De Bruyne. “Het is jammer dat hij dat op een persconferentie wel zei, want het klopt niet. Op de training geef ik altijd 100 procent. Die uitspraken hebben een verkeerd beeld over mij gecreëerd.”

Bezig met laden …