voetbalzone

‘Ik ben geen Agüero of Van Persie die er ieder jaar 25 maakt’

Gijs Freriks23 feb 2016, 19:02
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2016, 19:02
Advertentie

Olivier Giroud staat dit seizoen op het respectabele aantal van achttien doelpunten voor Arsenal, maar desondanks blijven voetbalvolgers vaak vraagtekens plaatsen bij de 29-jarige aanvaller. De Fransman zou onvoldoende scoren en niet de superspits zijn die bij een Premier League-topclub als Arsenal zou moeten spelen.

/

De international zegt in een interview met L’Equipe dat hij gewend is aan de kritiek: “Sinds 2012 vraagt men zich al af of Arsenal met mij wel prijzen kan pakken. Het klopt dat ik geen spits ben die ieder seizoen 25 competitiedoelpunten maakt, zoals Sergio Agüero en in het verleden Robin van Persie. Ik begrijp ook dat Arsenal een spits nodig heeft die veel goals maakt, tussen de 25 en 30, en dat is dan ook mijn doel voor dit seizoen.”

“Of ik de twijfels begrijp? Ik heb geen tijd om daarover na te denken. Ik wil mijn energie ook niet verspillen aan commentaren van hem of haar. Het is belangrijk dat Arsenal wint, niet of ik wel of niet scoor. Ik stoor me er ook niet aan, want ik speel op een positie waarbij ik op mijn productie word beoordeeld. Dat weet ik al heel lang. Ik weet hoe ik terug moet knokken”, aldus Giroud.

Bezig met laden …