voetbalzone

‘Ik ben misschien de enige, maar ik zie Arsenal wel kampioen worden’

Erik van Dam16 sep 2015, 17:41
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2015, 17:41
Advertentie
voetbalzone

Arsenal kroonde zich dertien keer in de historie tot de beste club in Engeland: de laatste keer dat het lukte, was in het seizoen 2003/04. The Gunners wonnen nadien nog wel driemaal de FA Cup en twee keer de Community Shield, maar de landstitel zat er dus al elf jaar niet meer in. Oud-aanvaller Charlie Nicholas gelooft echter dat het Arsène Wenger en zijn spelers dit seizoen kan lukken.

Nicholas speelde in de jaren tachtig vier seizoenen voor Arsenal en volgt de Londense club nog altijd op de voet. Hij heeft gezien dat Petr Cech de enige versterking van naam was gedurende de zomer, maar toch geeft hij Arsenal een goede kans om Chelsea op te volgen als kampioen. “Ik ben misschien de enige die er zo over denkt, hoor, maar ik geloof wel dat deze groep goed genoeg is om de titel te veroveren”, geeft Nicholas aan.

voetbalzone

“Het begin tegen West Ham United was dramatisch, maar ineens is er toch een goede serie neergezet”, vervolgt de 53-jarige Schot. Sinds de nederlaag tegen West Ham op de openingsdag speelde Arsenal eenmaal gelijk en won het drie keer: het staat nu vierde. “Ik had er wel graag een centrale middenvelder bij zien komen, maar goed: ik zie het deze groep ook wel doen. Het is echter aan hen om te bewijzen hoe competitief ze echt zijn.”

“Zoals het er nu uitziet kiest de basiself zichzelf min of meer. Per Mertesacker is er even uit en Gabriel Paulista heeft het wel oké gedaan. Cech houdt zijn doel schoon, dat is fantastisch. Theo Walcott pikt een doelpunt mee en Olivier Giroud scoort als invaller: ik ben wel te spreken over de situatie zoals die nu is”, aldus Nicholas, die zegt dat hij niet denkt dat Walcott ooit een echte fatsoenlijke spits kan worden. Hij ziet de Engelsman liever vanaf de flank blijven komen.

Bezig met laden …