voetbalzone

‘Ik bestudeer een tegenstander zoals een F1-coureur een race’

Erik van Dam10 mrt 2014, 16:34
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2014, 16:34
Advertentie

Wie tegenover Barcelona komt te staan, weet dat het meeste gevaar doorgaans komt van Lionel Messi en Neymar. De twee aanvallers hebben een neus voor het doel en boezemen menig tegenstander angst in. Vincent Kompany waarschuwt zijn medespelers bij Manchester City echter alvast, dat er méér spelers bij Barcelona zijn die een gevaar vormen.

voetbalzone

Barcelona en Manchester City treffen elkaar woensdagavond in de achtste finales van de Champions League: City staat dan voor de zware taak in Camp Nou een 2-0 achterstand weg te werken. Het zou echter naïef zijn om dan vooral Messi en Neymar goed te dekken, zegt Kompany twee dagen voor het duel. “Ze hebben er tig die er bovenuit steken, want ze zijn een uitmuntende ploeg”, weet de Belg.

Op de UEFA-website zegt de verdediger dat City niet alleen zelf de aanval moet zoeken, maar daarnaast werkelijk iedereen moet dekken. “We moeten alert zijn op alle spelers, niet alleen Messi en Neymar. Voor mij is het bestuderen van een tegenstander een beetje zoals een Formule 1-coureur naar een race kijkt. Het loont altijd de moeite een tegenstander te bestuderen en te kijken waar je een voordeel kunt boeken.”

Kompany is er veel aan gelegen verder te komen in de Champions League, ook al zijn de kansen klein geworden na de 0-2 nederlaag in Manchester. “We zijn nu voor het derde jaar op rij actief in deze competitie, maar we geloven dat we het in de toekomst ver kunnen schoppen”, voorziet hij. In de voorgaande twee seizoenen strandden the Citizens in de groepsfase.

Bezig met laden …