voetbalzone

'Ik ga ervan uit dat Robben komende zomer bij Bayern vertrekt'

Daniel Cabot Kerkdijk17 mrt 2013, 09:50
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2013, 09:50
Advertentie


Het is onduidelijk of Arjen Robben ook komend seizoen voor Bayern München speelt. De aanvaller staat dit seizoen niet altijd in de basis en het is maar de vraag of hij komend seizoen in de plannen van Josep Guardiola voorkomt. President Uli Hoeness wil Robben niet kwijt, maar in de optiek van Ottmar Hitzfeld past de 29-jarige Nederlander simpelweg niet in het systeem van Guardiola.

/

"Naar mijn mening zal Robben niet in het systeem van Guardiola passen", vertelt Hitzfeld, bondscoach van Zwitserland en ex-trainer van Bayern, zondag in gesprek met Sonntags Blick. "Ik ga ervan uit dat Robben komende zomer bij Bayern München vertrekt."

Hitzfeld vraagt zich af wat Guardiola met Toni Kroos en Thomas Müller van plan is. "Müller is een zeer belangrijke speler voor Bayern, maar niemand weet of hij ook in het systeem van Guardiola zal passen. Hij is erg statisch. En wie weet wil Guardiola 'op 10' een speler die voor meer gevaar zorgt dan Kroos. Xherdan Shaqiri is daarentegen een typische Barcelona-speler, hij past in het concept van Guardiola."

Bezig met laden …