voetbalzone

'Ik heb Alex via WhatsApp gevraagd of hij wel met elf man gaat spelen'

Daniel Cabot Kerkdijk04 dec 2015, 06:26
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2015, 06:26
Advertentie
voetbalzone

Robert Molenaar en Alex Pastoor hebben al jaren geen geheimen voor elkaar. Vanavond staan de huidige trainers van respectievelijk FC Volendam en Sparta voor het eerst tegenover elkaar, in de strijd om de koppositie van de Jupiler League. De twee leerden elkaar kennen in hun actieve loopbaan. "Alex loopt als een rode draad door mijn carrière, als trainer én speler", erkent Molenaar vrijdag in De Telegraaf.

Molenaar en Pastoor werden vrienden, volgden samen trainerscursussen en kwamen elkaar in het trainersvak tegen. Molenaar liep eerst stage bij Excelsior in het kielzog van Pastoor en werd in 2012 zijn assistent bij NEC. "Ik heb heel veel van hem geleerd en hij is bovendien een goede vriend geworden. Desondanks wil ik vanavond heel graag van hem winnen", benadrukt de oud-verdediger in het dagblad.

Pastoor neemt vanavond met gemengde gevoelens plaats in de dug-out. Hij wil winnen met Sparta, maar tegelijkertijd gunt hij Molenaar het allerbeste. "Het zijn zeer tegenstrijdige gevoelens. Maar toch overheerst ook bij mij de wil om deze belangrijke wedstrijd te winnen." Het tweetal heeft geen verrassingen voor elkaar. "Ik heb Alex via WhatsApp nog wel voor de zekerheid gevraagd of hij gewoon met elf man gaat spelen." Daar moest Pastoor om lachen. "Dat is volgens mij het enige waarmee ik hem na al die jaren nog zou kunnen verbazen."

Bezig met laden …