voetbalzone

'Ik spreek pas van een Gouden Generatie als we echt iets bereikt hebben'

Matthijs van Laar17 jun 2014, 12:56
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2014, 12:56
Advertentie

Na een afwezigheid van twaalf jaar maakt België dinsdagavond zijn rentree op een WK. Het elftal van Marc Wilmots wordt tot de outsiders gerekend, maar de bondscoach zelf weigert op de zaken vooruit te lopen. Eerst zien, dan geloven is zijn credo. "Ik spreek pas van een Gouden Generatie als we ook echt iets bereikt hebben", zegt hij in een interview met Sky Sports.

voetbalzone

De Rode Duivels openen het WK tegen Algerije en stuiten daarna nog op Rusland en Zuid-Korea. Op papier hebben onze zuiderburen het daarmee getroffen, maar Wilmots wil daar niks van weten. "We hebben de eerste stap nog niet eens gezet. Maar we zijn een landje met slechts elf miljoen inwoners en als het niet lukt, zal ik geen spijt kennen."

Veel zal afhangen van de vorm van Eden Hazard. De aanvaller van Chelsea is samen met Vincent Kompany de onbetwiste ster van de Belgen. "Hij kan tot de vijf beste spelers ter wereld gaan behoren. Hij heeft alles, maar het is nu aan hem om de handrem eraf te halen en er vol voor te gaan", aldus Wilmots. "Maar Eden kan het niet alleen. Iedereen, dus ook hij, moet zich opofferen voor het collectief."

Bezig met laden …