voetbalzone

‘Ik vond de spelers van Ajax over het algemeen wat overdreven doen’

Yanick Vos29 okt 2018, 08:29
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2018, 08:29
Advertentie

Justin Bijlow beleefde zondag een pijnlijke middag in de Johan Cruijff ArenA. Het doel van de keeper van Feyenoord werd 28 keer onder vuur genomen en op drie doelpogingen van Ajax had hij geen antwoord. Bijlow ging in de fout bij de 1-0. Hij liet een schot van Frenkie de Jong los, waarna de doelman de bal zelf over de doellijn gleed. De sluitpost vindt dat het doelpunt had moeten worden afgekeurd, omdat Kasper Dolberg volgens hem een overtreding beging.

Bijlow benadrukt dat hij de bal bij de 1-0 nooit door zijn benen had mogen laten gaan. “Maar door de actie van Dolberg ging mijn arm opeens naar voren. Ik denk dat als hij me niet had geraakt, ik de bal had gehad. Ik heb ook de beelden teruggezien. Als de VAR daarvoor is, had er gefloten moeten worden”, tekent NUsport op uit de mond van Bijlow. Scheidsrechter Björn Kuipers keurde het doelpunt goed en ook videoscheidsrechter Danny Makkelie zag geen reden om de goal af te keuren.

De keeper slaagde erin om zichzelf te herpakken na zijn blunder. “Dat moet ook in het voetbal. Je moet zoiets meteen uit je geheugen wissen. Anders blijf je in de negativiteit hangen en dan gaan de volgende twee ballen er waarschijnlijk ook in”, vertelt hij. Feyenoord had het met een man minder moeilijk tegen Ajax. Jeremiah St. Juste kon de kleedkamer al na zeven minuten opzoeken na een overtreding op Nicolás Tagliafico. "Ik vond de spelers van Ajax over het algemeen wat overdreven doen. Ik heb de overtreding van Jeremiah nog niet teruggezien, maar rood?", aldus Bijlow direct na het duel.

Door de nederlaag in Amsterdam is de achterstand van Feyenoord op koploper PSV opgelopen tot tien punten. De achterstand op achtervolger Ajax bedraagt vijf punten. "We nemen de rest van het seizoen zeker geen genoegen met een derde plaats. Als voetballer moet je voor het hoogst haalbare gaan. Je bent een topsporter. Dan wil je altijd winnen", aldus Bijlow. Donderdag neemt Feyenoord het voor eigen publiek op tegen ADO Den Haag in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker.

Bezig met laden …