voetbalzone

‘Ik wil onze supporters wel eens vergelijken met die van Oranje’

Erik van Dam08 jun 2013, 00:02
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2013, 00:02
Advertentie

België is hard op weg naar een plaatsbewijs voor het WK 2014 en gezien de talentvolle lichting waarover men beschikt is dat een bonus voor het toernooi in Brazilië. De Rode Duivels zetten vrijdagavond Servië met 2-1 aan de kant en blijven koploper in de groep. Het vertrouwen is groot en dat komt mede door de uitzinnige supporters die de nationale ploeg in hun hart meedragen.

/

Ook vrijdag liet het Belgische legioen zich duidelijk horen in het Koning Boudewijnstadion. Vincent Kompany deelde de achterban een compliment uit voor hun support. “Als je dit vanavond ziet, dan heb ik daar maar één woord voor: uniek. De sfeer die vanavond in het stadion heerste, viel met niks te vergelijken”, aldus Kompany, die vervolgens toch de fans langs de meetlat legde.

“Ik wil onze supporters wel eens vergelijken met die van Oranje”, tekende De Standaard op uit de mond van de verdediger. “Ik denk dat onze fans de kroon van beste supporters ter wereld mogen gaan opeisen.” Ook doelman Thibaut Courtois werd lof toegezwaaid door Kompany. “Thibaut is fantastisch. Met hem, Mignolet en Gillet hebben we de drie beste keepers ter wereld in onze rangen.”

Een echt vlekkeloze wedstrijd speelde Courtois echter niet. Dat Aleksandar Kolarov vlak voor tijd nog de spanning terugbracht met de 2-1, rekende de keeper van Chelsea, die de voorbije twee jaar werd verhuurd aan Atlético Madrid, zichzelf aan. Mede daardoor was hij opgelucht dat België de zege over de streep trok. “We hebben de wedstrijd professioneel gewonnen. Ik geef ook graag een pluim aan mijn medemaats die een hele week op stage in de VS hebben gezeten.”

Bezig met laden …