voetbalzone

‘Ik zei tegen Memphis: ’Laten we het doen, dan mogen ze op mij klagen‘’

Tim Siekman14 okt 2018, 13:00
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2018, 13:00
Advertentie

Oranje won zaterdagavond in de Nations League met ruime cijfers van Duitsland (3-0) door goals van Virgil van Dijk, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. De middenvelder van Liverpool vierde zijn doelpunt door te juichen op de wijze waarop Depay doorgaans een doelpunt viert. "Het is iets tussen mij en Memphis...", grijnst Wijnaldum in gesprek met Voetbal International.

"Hij mag het uitleggen. Vraag het maar aan hem", aldus Wijnaldum, die het daarna alsnog uitlegt. "Ik zei tegen Memphis: ‘Laten we het doen. Dan mogen ze een keer op mij klagen.'” De aanvaller van Olympique Lyon, die zelf de 2-0 scoorde namens Oranje, kon de actie van zijn collega wel waarderen. “Toen Wijnaldum scoorde, zei hij: ‘We doen het nog een keer.' Ik dacht: oké."

Depay was tevreden over het spel van het Nederlands elftal en zag dat de Duitsers op het eind vermoeid begonnen te raken. “Vooral achterin. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt. Door op de juiste momenten de bal te onderscheppen en met snelheid in de counters gevaarlijk te zijn. We weten dat we dat kunnen. En het pakte goed uit.”

De aanvaller van Oranje is blij met het resultaat, maar wil niet te hard van stapel lopen. Depay wil graag zien dat men grote wedstrijden blijft winnen. Komende dinsdag tegen België volgt een nieuwe uitdaging. “Ik denk dat de Belgen op dit moment sterker zijn dan de Duitsers. Dat wordt weer een andere wedstrijd. Maar de huidige ontwikkelingen zijn goed”, besluit Depay.

Bezig met laden …