voetbalzone

‘Ik zie er stoer uit met tatoeages, maar voor mij is het soms ook te veel’

Gijs Freriks14 dec 2017, 06:45
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2017, 06:45
Advertentie

Lars Veldwijk bewees woensdag zijn waarde voor FC Groningen. De aanvaller viel tegen ADO Den Haag sterk in en maakte tegen PSV vanaf elf meter de aansluitingstreffer. Het werd uiteindelijk 3-3 in het Noordlease Stadion en na afloop was de enkelvoudig international van Zuid-Afrika emotioneel.

“Ja, dit is ook nieuw voor mij. Ik werd een beetje emotioneel na de wedstrijd. Iedereen weet wat er gebeurd is bij mij. Ik ben een grote jongen, zie er soms stoer uit met alle tatoeages, maar voor mij is het soms ook iets te veel”, aldus de 26-jarige Veldwijk voor de camera van FOX Sports. Hij en zijn vriendin Monica Geuze werden onlangs het slachtoffer van een gewapende overval.

Medespeler Mimoun Mahi zou later tijdens een wedstrijd tegen Veldwijk hebben gezegd dat ‘ze hem dood hadden moeten schieten’. Mahi ontkende dat echter gezegd te hebben (“Ik heb nooit, maar dan ook echt nooit Veldwijk dit soort walgelijke verwensingen gewenst”) en ook technisch manager Ron Jans zei geen bewijs te hebben dat de tweevoudig international van Marokko dergelijke taal gebezigd had.

Het heeft Veldwijk hoe dan ook veel gedaan, zo vervolgde hij na de remise tegen PSV: “Ja, ik heb een klein hartje. Sinds het gebeurd is heb ik veel steun gehad, de jongens zijn heel goed voor mij. Het is niet de makkelijkste periode geweest, maar hopelijk is dit de ommekeer.” Veldwijk speelde tegen de Eindhovenaren zijn veertiende duel voor De Trots van het Noorden en daarin was hij goed voor drie doelpunten en één assist.

Bezig met laden …