voetbalzone

In beeld: het droomelftal van oud-teamgenoten van Jeroen Verhoeven

Erik van Dam02 aug 2016, 10:30
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2016, 10:30
Advertentie
In beeld: het droomelftal van oud-teamgenoten van Jeroen Verhoeven
Op verzoek van Voetbalzone stelde oud-keeper Jeroen Verhoeven zijn droomteam samen van de beste spelers met wie hij zelf samen voetbalde. “4-4-2 is echt mijn formatie, daar speel ik het liefst in. Ik vind het een verkapte 4-2-4”, zegt hij er zelf over.
Op doel: Maarten Stekelenburg. "In zijn goede tijd. Stak er met kop en schouders boven uit."
Rechtsback: Mark van der Maarel. "Niet de beste voetballer, maar weet precies wat hij wel en niet kan. Hij bikkelt. Als iemand van vijf meter op de goal schiet, gaat hij er nog met zijn kop voor liggen. Echt een teamspeler."
Centraal achterin, rechts: André Ooijer. "Ook vanwege hoe belangrijk hij was in Brazilië in die wedstrijd. Iedereen had hem afgeschreven en hij maakte het toch waar."
Centraal achterin, links: Jan Vertonghen. "Jan maakt gewoon het verschil. Als hij aanzette dacht ik altijd: waarom doe je dat niet eerder? Leek het net of hij geen zin had in de kou, zette hij aan en legde de bal erin. Die kwaliteit is echt goed."
Linksback: Aaron Meijers. "Pff. Lastige beslissing. In mijn Volendam tijd was Meijers een goede. Kon overal op de linkerflank uit de voeten. Multifunctioneel."
Middenveld: Theo Janssen. "Die zou ik bijna vergeten. Echt een kerel met een geweldige trap."
Middenveld: Siem de Jong. "Heel belangrijk geweest bij de kampioenschappen. Stabiele factor geweest. Stond er als hij er moest staan."
Middenveld: Christian Eriksen. "Geweldig dynamisch. Je ziet nu pas hoe goed hij écht is."
Rechtshalf/rechtsbuiten: Andy van der Meyde. "In de jeugd echt geweldig mee samen gespeeld. Te vroeg naar het buitenland gegaan wat mij betreft, maar als je de kans krijgt moet je het doen."
Aanval: Luis Suárez. "Ongelooflijk goed. Soms maakte hij doelpunten die helemaal niet konden. Eén van de eerste trainingen schoot hij de bal contra in de kruising met Vertonghen in zijn rug, hij bleef ons verbazen. Die kwaliteit echt heel mooi."
Aanval: Mounir El Hamdaoui. "Jammer dat hij het niet heeft gehaald, man apart, maar heel goed. Al dat soort spitsen hebben een beetje een kronkel, net als keepers trouwens. Daar moet je mee om willen gaan, dat is lastig want het zijn allemaal mannetjes."
Reservebank: Kenneth Vermeer. "Ook een hele goede keeper. Genoot bij mij de voorkeur boven Jasper Cillessen."
Reservebank: Hennie Schilder. "Van Volendam. Die man is zo ondergewaardeerd, hij speelt zolang voetbal op het hoogste niveau. Weet wat hij kan en wat hij niet kan en je kan hem om een boodschap sturen."
Reservebank: Bernard Hofstede. "Nummer tien. Niet de beste voetballer, maar kon werken als een paard. Hij bleef maar lopen."
Reservebank: Jack Tuyp. "Spits op wie je altijd kon rekenen en die makkelijk een goal maakte."
Bezig met laden …