voetbalzone

In beeld: twintig talenten uit Zuid-Amerika die je nog niet kende

Tim Siekman06 okt 2017, 08:15
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2017, 08:15
Advertentie
In beeld: twintig talenten uit Zuid-Amerika die je nog niet kende
De nieuwe Davinson Sánchez, Luis Suárez 2.0, de Paraguayaanse Dani Alves: Zuid-Amerikaanse talenten waar clubs als Ajax, Real Madrid en Arsenal op (zouden kunnen) azen. In deze special zie je nog relatief onbekende talentvolle voetballers die misschien wel rijp zijn voor een transfer naar een Europese topcompetitie. Reageren? Ga naar onze Facebook-pagina!
Cristian Pavón (Onder contract bij: Boca Juniors) – Naast Ajax zouden ook AS Monaco, Paris Saint-Germain en Zenit Sint-Petersburg azen op de diensten van de 21-jarige rechtsbuiten. Een bod van 22 miljoen euro van de Russische grootmacht zou afgelopen zomer van tafel zijn geveegd door zijn Argentijnse werkgever.
Joaquín Ardaiz (Tanque Sisley) – De achttienjarige Uruguayaan, momenteel gehuurd door Antwerp FC, wordt in eigen land betiteld als de nieuwe Luis Suárez. De geblokte spits, die in zijn jeugdjaren als middenvelder acteerde, staat al op de radar van onder meer Manchester City, Liverpool en FC Porto.
Zeca (Santos) – De 23-jarige linkervleugelverdediger van Santos geldt al jarenlang als groot talent in Brazilië. Hij combineert zijn offensieve kwaliteiten met solide verdedigen. Zeca speelde tijdens de Olympische finale van 2016 tegen Duitsland de gehele wedstrijd. Brazilië won na 120 minuten spelen (1-1) en strafschoppen goud, nadat Neymar de beslissende penalty binnenschoot (5-4).
Lautaro Martínez (Racing Club) – Onder andere Real Madrid, Atlético Madrid, Valencia en Arsenal hebben de pas twintigjarige spits op de korrel. "Ik zou het fantastisch vinden om in Europa te spelen en ik droom ook over het uitkomen voor mijn land", aldus de elfvoudig jeugdinternational van Argentinië.
Nicolás de la Cruz (River Plate) – De twintigjarige aanvallende middenvelder maakte indruk in zijn tijd bij het Uruguayaanse Liverpool en verdiende afgelopen zomer daardoor een transfer ter waarde van 2,6 miljoen euro naar River Plate. Ook onder meer Ajax, PSV, AC Milan en diverse clubs uit Spanje werden aan de jeugdinternational gelinkt.
Jonathan Calleri (Maldonado) – De centrumspits heeft al in een eerder stadium geroken aan Europees voetbal toen hij werd uitgeleend aan West Ham United. Met negentien wedstrijden en slechts één doelpunt kwam zijn periode bij de Engelse club wellicht iets te vroeg. Dit seizoen wordt de 24-jarige Argentijn verhuurd aan Las Palmas, waar hij tot nu toe alle zeven competitieduels heeft gespeeld en twee keer heeft gescoord.
Carlos Cuesta (Atlético Nacional) – Ajax bewaart goede herinneringen aan Davinson Sánchez, die inmiddels is verkast naar Tottenham Hotspur, waardoor de Amsterdammers diens vervanger bij Atlético Nacional op het oog zouden hebben. De achttienjarige centrale verdediger is na het vertrek van Sánchez een vaste kracht bij zijn club.
Saúl Salcedo (Olimpia) – De twintigjarige centrale verdediger, die ook als rechtsback uit de voeten kan, staat door zijn snelheid en lichtvoetigheid te boek als talent. De Paraguayaan, die momenteel verhuurd is aan Huracán, is zevenvoudig jeugdinternational én vaste basiskracht bij zijn Argentijnse club.
Guilherme Arana (Corinthians) – De nieuwe Marcelo, zo betitelen de Braziliaanse media de twintigjarige linkervleugelverdediger. Arana wordt gelinkt aan Ajax, maar de Amsterdammers zouden concurrentie ondervinden van Atlético Madrid, Sevilla, Manchester United, Tottenham Hotspur, Internazionale en Sporting Portugal.
Maximiliano Romero (Velez Sarsfield) – Romero staat bekend als een van de grootste Argentijnse talenten en wordt naar verluidt gelinkt met verschillende Europese topclubs zoals Arsenal. De achttienjarige spits heeft in het lopende seizoen reeds vier keer gescoord in vijf competitiewedstrijden.
Martín Benítez (Independiente) – Benítez wordt door vele rechtsbacks als een moeilijke tegenstander beschouwd. De Argentijnse linksbuiten, afgelopen zomer 23 jaar geworden, zou worden begeerd door Real Madrid, maar de Spaanse grootmacht heeft vooralsnog nul op het rekest gekregen van Independiente.
Rodrigo Amaral (Racing Club) – Amaral is ongetwijfeld een van de grootste talenten uit Uruguay van dit moment. De schaduwspits heeft in 55 (!) optredens namens de Onder-20 van zijn land 19 keer gescoord. Qua speelstijl en voorkomen wordt het talent vaak vergeleken met Wayne Rooney.
Sebastián Pérez (Boca Juniors) – De 24-jarige defensieve middenvelder maakte in de zomer van 2016 een droomtransfer van Atlético Nacional naar Boca Juniors. Pérez, achtvoudig A-international namens Colombia, werd voor 2,5 miljoen euro losgeweekt bij de club waar hij sinds zijn jeugd speelde.
Jaime Carreño (CDUC) – De middenvelder is een vaste kracht bij CD Everton, de club die hem dit seizoen huurt. De twintigjarige Carreño wordt gezien als een complete speler en is al enkele keren opgeroepen voor het nationale team van Chili; een officieel debuut is er nog niet van gekomen.
Rodi Ferreira (Olimpia) – Ajax heeft in het recente verleden interesse getoond in de negentienjarige Paraguayaan. De rechtervleugelverdediger, die momenteel verhuurd wordt aan het Argentijnse Temperley, wordt in eigen land vergeleken met Dani Alves.
Stiven Vega (Millonarios) – In Colombia wordt Vega beschouwd als een van de belangrijkste defensieve talenten van het land. De negentienjarige rechtsback, die ook als centrale verdediger kan acteren, is meervoudig jeugdinternational van zijn land.
Yeferson Soteldo (Huachipato) – De twintigjarige rechtsbuiten, die ook centraal of aan de linkerkant kan voetballen, is al vier keer voor Venezuela uitgekomen. Afgelopen winterstop verliet Soteldo zijn club Zamora voor 1,45 miljoen euro om zijn geluk in Chili te beproeven. Tottenham Hotspur zou bereid zijn ruim achttien miljoen euro te betalen voor de creatieveling.
Kevin Balanta (Deportivo Cali) – Verschillende clubs in Europa zouden de twintigjarige defensieve middenvelder al in het vizier hebben. De Colombiaan, die ook al is gelinkt aan een overstap naar België, heeft al in 2015 in een oefeninterland tegen Peru (1-1) zijn debuut gemaakt voor zijn land.
Luan (Grêmio) – De 24-jarige (schaduw)spits heeft vrijwel elk jeugdteam van Brazilië doorlopen, was actief op de Olympische Spelen in 2016 en heeft ook al zijn debuut gemaakt bij het grote Brazilië. Liverpool zou afgelopen zomer bereid zijn tientallen miljoenen euro's neer te leggen voor de veelzijdige aanvaller.
Iván Morales (CSD Colo Colo) – De snelle en technische spits uit Chili vertelde in een interview dat onder anderen Zlatan Ibrahimovic en Luis Suárez zijn idolen zijn. De achttienjarige Morales heeft als doel in Europa te voetballen, zo zei hij in 2014, en wil zijn carrière weer afsluiten bij CSD Colo Colo.
Bezig met laden …