voetbalzone

Indirect compliment aan Van Gaal: 'Ze deden het allebei erg goed'

Matthijs van Laar09 sep 2015, 10:13
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2015, 10:13
Advertentie
voetbalzone

Na de 2-0 zege op Zwitserland ging het in Engeland vooral over de prestaties van Wayne Rooney, die zich met zijn doelpunt kroonde tot topscorer aller tijden van the Three Lions. Oud-international Martin Keown belicht in de Daily Mail ook een andere kant van de succesreeks van de Engelsen op weg naar het EK in Frankrijk.

Met name achterin heeft Roy Hodgson het volgens hem uitstekend voor elkaar. Luke Shaw en Chris Smalling maken daar een prima indruk. “Shaw had het in het begin lastig bij Manchester United, maar hij is het seizoen goed begonnen. Engeland speelde vooral goed als hij meekwam in de aanval. Het was ook geen verrassing dat hij de openingstreffer creëerde”, vindt Keown. “Hij speelde erg sterk.”

Hetzelfde gold voor Smalling, die onder Louis van Gaal een basisplaats heeft veroverd bij United. “Hij lijkt ook bij Roy Hodgson de eerste keus achterin te zijn. Na het vertrek van Rio Ferdinand en John Terry moest er een speler opstaan en de 25-jarige Smalling lijkt die man te worden. Hij speelde de hele wedstrijd rustig en beheerst. De Zwitserse aanval had geen schijn van kans.”

Bezig met laden …