voetbalzone

Inter wint strijd om maker 'rabona-doelpunt'; aanwinst wordt direct verhuurd

Bart Kruyt15 dec 2015, 17:20
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2015, 17:20
Advertentie

Internazionale komt als winnaar uit de strijd om Jonathan Calleri. De aanvaller van Boca Juniors werd ook in verband gebracht met Arsenal en Chelsea, maar nadat hij vorige week op Twitter zijn afscheid aankondigde (‘Bedankt voor alles en vaarwel’), werd al snel duidelijk dat zijn toekomst in Italië zou liggen. Fabio Amicucci heeft het succes van Inter nu bevestigd.

voetbalzone

Amicucci is de zaakwaarnemer van de 22-jarige Calleri, die in januari naar Italië zal verhuizen, maar niet direct zal aansluiten bij de selectie van Inter. “Inter en de vader van Jonathan hebben besloten dat het beter is om hem eerst vijf maanden te laten wennen aan de Serie A”, zegt de belangenbehartiger. “Het is toch een heel andere competitie dan de Argentijnse. Hij vertrekt in ieder geval naar een Italiaanse club, en niet naar Spanje, zoals onlangs werd gesuggereerd.”

Welke clubs zijn er in de race om Calleri te huren van Inter? “Chievo en Bologna hebben in ieder geval een goede relatie met Inter en ruimte voor een speler van buiten de EU in de selectie”, vervolgt Amicucci. “Dat laatste is wel belangrijk, aangezien hij geen Europees paspoort heeft. Palermo? Nee, dat is niet langer een mogelijke bestemming voor hem.”

Calleri maakte ‘pas’ twee jaar geleden zijn debuut in het betaalde voetbal en ging in 2014 van All Boys naar Boca Juniors. Met die ploeg werd hij onlangs kampioen van Argentinië. Calleri was in het afgelopen seizoen goed voor 10 doelpunten uit 26 competitiewedstrijden en is een aanvaller die vooral vanaf de flanken komt, maar ook in het centrum zou kunnen spelen. In juli maakte hij nog een geweldige ‘Rabona-goal’, waarvan de beelden de hele wereld over gingen.

Bezig met laden …