voetbalzone

‘Janssen of Dost? Blind of Aké? Tete of Janmaat? Allemaal vraagtekens’

Gijs Freriks11 okt 2017, 20:37
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2017, 20:37
Advertentie

Het Nederlands elftal is volgend jaar zomer niet actief op het WK in Rusland. Doordat het elftal van Dick Advocaat er dinsdagavond niet in slaagde om met zeven doelpunten verschil te winnen van Zweden, kon die conclusie getrokken worden. Ronald de Boer weet wat de oorzaak is dat Oranje voor het tweede eindtoernooi op rij niet aanwezig is.

"Het heeft met kwaliteit te maken”, vertelt de oud-voetballer tegen de NOS. "Als je bijvoorbeeld Nathan Aké ziet tegen Zweden. Ik vind dat een prima linker centrale verdediger, daar speelt hij normaal ook altijd. Maar het is geen linksback. Je ziet de onzekerheid: 'wat moet ik doen?’ Daar hebben we op dit moment gewoon mee te maken.”

De Boer ziet dat er op dit moment geen duidelijke, vaste lijn te bekennen is. "Elke keer hebben we een andere opstelling. Het is niet zo dat we even zeven spelers alvast op het lijstje zetten. Janssen of Dost? Blind of Aké? Tete of Janmaat? Allemaal vraagtekens. Blind op zes of Donny van de Beek of Davy Klaassen? Zóveel vraagtekens. Dat geeft wel aan dat we op dit moment niet goed genoeg zijn."

Bezig met laden …