voetbalzone

Jardel geïnspireerd door knappe comeback Ronaldo

11 mei 2009, 09:08
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2009, 09:08
Advertentie
In het verleden werd hij in Portugal tot de beste buitenlandse speler aller tijden in Portugese dienst uitgeroepen maar cocaïne en alcohol maakten een voortijdig einde aan de carrière van Mario Jardel. Nu hij definitief af is van zijn verslavingen, aast de 35-jarige spits op een terugkeer in de top van de voetballerij. "Ik heb Ronaldo als voorbeeld genomen", vertelt Super Mário in de maandageditie van A Bola.



Sinds kort staat Jardel op de loonlijst van Ferroviário Atlético Clube, een club in de Braziliaanse Série B. "Ik wil nog twee à drie jaar doorvoetballen. Ik heb nooit veel blessureleed gekend. Ik heb gewoonweg een trainer nodig die in mij gelooft en mij aan spelen laat toekomen. Door mijn verslavingen raakte ik alles kwijt, ook mijn familie. Anderhalf jaar geleden zag ik in dat ik niet zo langer kon doorgaan."

Jardel, die in 186 wedstrijden in de Portugese competitie 186 keer het net vond, maakte een moeilijke periode door. "Stap voor stap slaagde ik er in om die duivelse verslavingen van me af te zetten, maar makkelijk was het zeker niet. Ik heb Ronaldo als voorbeeld genomen. Hij is na een lange absentie weer helemaal terug en ik denk dat ik dat ook kan. Ik heb alleen vertrouwen van een coach nodig."

In Portugal kwam de voormalig international uit voor FC Porto, Sporting Portugal en Beira Mar. Zijn grootste successen vierde hij in Oporto, waar hij met 130 doelpunten een belangrijk aandeel had in acht hoofdprijzen. Jardel kwam tussen 2000 en 2003 met succes uit voor Galatasaray en Sporting Portugal maar daarna ging zijn carrière bergafwaarts. Hij zocht sindsdien tevergeefs in zeven landen naar zijn voetbalgeluk.
Bezig met laden …