voetbalzone

Jardel wil in Serie B kilo's kwijtraken

02 jul 2008, 23:56
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2008, 23:56
Advertentie
De naam van Mário Jardel zal de komende vijf maanden onophoudelijk aan de Serie B, het op één na hoogste niveau in Brazilië, worden gelinkt. De 34-jarige aanvaller tekende een contract voor vijf maanden bij Criciúma, de huidige nummer elf.

"Ik hoop doelpunten te maken en in de smaak te vallen bij de aanhang", liet de voormalig goalgetter, wiens loopbaan al zes jaar in het slop zit, woensdag in de Braziliaanse media weten. "Ik ben hier gekomen om de verwachtingen waar te maken dat ik weer kan scoren. Daar ga ik mijn best voor doen."

Jardel wil op het veld definitief afrekenen met zijn cocaïneverslaving en treurige verleden. Na zijn astronomische 42 competitiedoelpunten voor Sporting Portugal in het seizoen 2001/02, hopte hij van Engeland, Italië, Spanje, Argentinië, Brazilië, Portugal, Cyprus naar Australië, zonder zijn reputatie waar te maken.

"Mijn grootste vijand zijn de kilo's", gaf de tienvoudig international toe. "Ik moet er drie of vier kwijtraken om op gewicht te komen en de oude Jardel te worden." Naar verluidt had ook Belenenses uit Portugal belangstelling. De voormalig topschutter gaf echter de voorkeur aan de belangstelling uit zijn vaderland.
Bezig met laden …