voetbalzone

‘Je weet nooit of een speler duur of goedkoop is, De Bruyne was een risico’

Peter Nusselder07 dec 2015, 10:52
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2015, 10:52
Advertentie

Manchester City besloot afgelopen zomer om Kevin De Bruyne terug te halen naar de Premier League en vanaf dag één is de aanvallende middenvelder een doorslaand succes geweest in het Etihad Stadium. Vooraf was trainer Manuel Pellegrini er nog niet helemaal zeker van dat de Belgisch international het geld dat City aan VfL Wolfsburg betaalde waard zou zijn.

voetbalzone

De coach was er weliswaar van overtuigd dat De Bruyne een aanwinst zou zijn voor zijn team, maar met een transfersom van ruim 75 miljoen euro werd de Belg wel de duurste speler ooit bij een Premier League-club. “Misschien was het bedrag dat we voor Kevin hebben betaald wel een risico”, erkent Pellegrini in gesprek met Sky Sports. Bij Chelsea slaagde De Bruyne er tussen 2012 en 2014 niet in om door te breken.

“Hij heeft eerder hier in Engeland gespeeld, maar wij wisten zeker dat hij zou passen bij onze speelwijze en dat hij succesvol zou zijn”, legt de Chileense oefenmeester uit. Desondanks blijft het volgens Pellegrini afwachten of De Bruyne uiteindelijk een geslaagde aankoop genoemd zal kunnen worden. “Je weet nooit of een speler duur of goedkoop is, dat hangt af van hoe het seizoen verloopt. Als je geen prijs pakt, krijg je mogelijk veel kritiek vanwege de spelers die je gehaald hebt”, geeft de City-coach aan.

Bezig met laden …