voetbalzone

João Félix dropt bom in Madrid: ‘Ik wil dolgraag naar Barcelona’

Jeroen van Poppel19 jul 2023, 09:22
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2023, 09:22
Advertentie

João Félix komt opmerkelijk genoeg met een open sollicitatie bij Barcelona. De aanvaller van Atlético Madrid, die na een teleurstellende huurperiode bij Chelsea terug is in de Spaanse hoofdstad, zou zielsgraag overstappen naar Barça.

"Ik zou dolgraag voor Barcelona willen spelen", aldus Félix exclusief tegen Fabrizio Romano. "Barcelona is altijd mijn eerste keuze geweest en ik zou graag naar Barça gaan", vervolgt de openhartige Portugees. "Het was altijd mijn droom sinds ik een kind was. Mocht het gebeuren zou het voor mij een droom zijn die uitkomt."

Félix brak als toptalent door bij Benfica en verkaste na slechts één seizoen in de hoofdmacht naar Atlético Madrid. Los Rojiblancos betaalden in 2019 liefst 126 miljoen euro voor de Portugese schaduwspits, die daarmee met grote afstand de duurste aankoop uit de clubhistorie is. Félix wist de verwachtingen bij Atlético nooit helemaal waar te maken, maar geldt op 23-jarige leeftijd nog altijd als een grote belofte.

Deze zomer gaan nu en dan geruchten over een vertrek van Félix uit het Wanda Metropolitano. Zo zouden Paris Saint-Germain en Tottenham Hotspur interesse hebben, maar voorlopig lijkt dat weinig concreet. De aanvaller staat daarmee aan de vooravond van zijn vijfde seizoen bij Atlético. Zijn uitspraken over Barcelona, een van de belangrijkste nationale concurrenten, zijn daarom des te pikanter. In januari verlengde hij zijn contract tot medio 2027.

Bezig met laden …