voetbalzone

Jörgensen in de zevende hemel: ‘Vooraf heb ik hiervan gedroomd’

Erik van Dam24 jul 2016, 00:40
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2016, 00:40
Advertentie

Nicolai Jörgensen trok deze zomer voor zo’n 3,3 miljoen euro van FC Kopenhagen naar Feyenoord. Hij wil groots presteren met de Rotterdammers en gaf onlangs al aan dat Feyenoord wat hem betreft best het eindstation zou kunnen zijn, ook al is hij pas 25 jaar. Zaterdagavond beleefde de Deen zijn officieuze debuut in De Kuip en dat verliep heel voorspoedig: hij scoorde en Feyenoord won van Valencia (2-1).

/

Jörgensen reageerde na afloop enthousiast op zijn ontgroening in de thuishaven van Feyenoord. “Scoren in De Kuip geeft een geweldig gevoel”, zegt de spits op de clubwebsite. “Vooraf heb ik hiervan gedroomd. Dat die droom dan uitkomt, is prachtig. Ik geef eerlijk toe dat ik voor de wedstrijd wel een beetje nerveus was, omdat ik voor de eerste keer in De Kuip ging spelen. Maar na mijn doelpunt viel er een last van mijn schouders.”

“Ik wist alleen niet zo goed hoe ik moest juichen, omdat er van alles door mijn hoofd ging. Achteraf ben ik vooral erg opgelucht en blij dat ik de supporters heb kunnen laten zien wat ik kan”, geeft Jörgensen aan. Hij zegt uit te zien naar de ontmoeting met PSV van volgende week zaterdag, om de Johan Cruijff Schaal. Dan gaat het er volgens de spits écht om.

Bezig met laden …