voetbalzone

Josep Guardiola: ‘Ik was toen verdrietig, we nemen het zeker serieus’

Tim Siekman09 jan 2019, 11:44
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2019, 11:44
Advertentie

Manchester City staat woensdagavond tegenover Burton Albion in het kader van de halve finale van de Carabao Cup. Jürgen Klopp, manager van Liverpool, besloot maandag in de FA Cup tegen Wolverhampton Wanderers veel wisselspelers op te stellen, een keuze die slecht uitpakte gezien de 2-1 nederlaag. Josep Guardiola zegt tegen Burton Albion een goede opstelling te gaan neerzetten.

“Ik wil graag in alle vier de competities waar we inzitten, zo ver mogelijk te komen. Toen Wigan ons uit de FA Cup knikkerde vorig seizoen, was ik verdrietig. Sinds ik hier bij Manchester City ben, nemen we bekertoernooien zeker serieus. Als iedereen fit is, kunnen we vier competities ook aan”, aldus de manager van the Citizens, geciteerd door diverse Engelse media.

Dat Liverpool zich nu op een competitie minder hoeft te focussen en minder wedstrijden hoeft te spelen, maakt Guardiola niets uit. “Die beslissingen van Klopp? Ik ben niet betrokken bij wat mijn tegenstanders doen. Ik ben niet de juiste persoon om te oordelen over het handelen van anderen, want ik houd er ook niet van als anderen mijn beslissingen beoordelen.”

Guardiola benadrukt dat een grote, evenwichtige selectie cruciaal is voor succes, zeker in Engeland, waar er veel wedstrijden moeten worden afgewerkt. “Je kan in geen enkele competitie ter wereld vechten voor de titel als je slechts twaalf of dertien spelers hebt. Dat is onmogelijk. Je moet een grote selectie hebben en iedere speler moet top zijn”, besluit de Spanjaard.

Bezig met laden …