voetbalzone

Journalisten kiezen Schweinsteiger als beste speler van Bundesliga

Bart Kruyt28 jul 2013, 12:20
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2013, 12:20
Advertentie

Bayern München won vorig seizoen als eerste Duitse club ooit de 'triple' en bleek simpelweg veel te sterk voor de andere ploegen uit de Bundesliga. Het is dan ook niet zo vreemd dat de Duitse journalisten de spelers van Bayern in het afgelopen voetbaljaar de beste vonden. Bastian Schweinsteiger werd door de Duitse voetbalverslaggevers gekozen tot Speler van het Jaar.

/

Van de 527 stemmen die werden uitgebracht gingen er 92 naar de middenvelder van Bayern. De zilveren en bronzen plak gingen naar zijn ploeggenoten: Franck Ribéry eindigde als tweede (88 stemmen) en Thomas Müller als derde (85 stemmen). Bij de eerste vijftien spelers zitten in totaal negen spelers van Bayern en vijf van Borussia Dortmund.

"Ik ben verrast door de eerste plaats", reageerde Schweinsteiger. "Zeker omdat er in het afgelopen seizoen journalisten zijn geweest die kritisch over mij bericht hebben." Jupp Heynckes werd gekozen tot Coach van het Jaar: hij ontving liefst 383 stemmen en eindigde daarmee ruim voor Christian Streich van SC Freiburg, die 77 stemmen kreeg.

Bezig met laden …