Julian CarranzaImago

Julián Carranza laat zijn voeten spreken en scoort tweemaal in oefenduel Feyenoord

Wessel Antes04 sep 2024, 16:01
Laatst bijgewerkt: 04 sep 2024, 16:39
Advertentie

Feyenoord-trainer Brian Priske heeft woensdag een oefenwedstrijd georganiseerd tussen het eerste elftal en het hoogste beloftenelftal van de club. Het eerste elftal van de Rotterdammers wist het trainingsduel met 6-1 te winnen, mede dankzij twee doelpunten van Julián Carranza.

Feyenoord zelf geeft tot op heden weinig informatie weg over het oefenduel, dat werd gespeeld op Varkenoord. Priske deelde via zijn Instagram Story wel al een foto waaruit blijkt dat Gernot Trauner minuten heeft gemaakt.

De ervaren verdediger is terug van zijn blessure, maar werd uit voorzorg niet opgeroepen voor de interlands van Oostenrijk. Trauner begon als aanvoerder aan het oefenduel. Justin Bijlow stond onder de lat bij Feyenoord 1, terwijl ook Bart Nieuwkoop, Gijs Smal en Igor Paixão in actie kwamen.

Bronnen rondom Feyenoord melden dat de hoofdmacht met 6-1 heeft gewonnen. Wel kwam het beloftenelftal eerst op voorsprong door een eigen doelpunt. Namens Feyenoord waren Nieuwkoop, Paixão, Carranza (2x) en Devin Haen (2x) trefzeker.

Laatstgenoemde speelt dit seizoen op huurbasis voor FC Dordrecht, maar traint tijdens interlandperiodes mee met Feyenoord. Datzelfde geldt voor toptalent Jaden Slory, die afgelopen vrijdag namens Dordrecht debuteerde in het betaald voetbal.

Nu Santiago Gimenez en Ayase Ueda vanwege interlandverplichtingen afwezig zijn, zal Carranza zich extra willen bewijzen aan Priske. Journalist Martijn Krabbendam van Voetbal International meldde onlangs dat de spits heeft aangeklopt bij de Deense oefenmeester.

“De Argentijnse spits Julián Carranza heeft intern al gevraagd wat nou precies de plannen zijn met hem, nu hij een Mexicaanse en Japanse international voor zich heeft, die allebei niet presteren”, schreef Krabbendam namens VI. Carranza moet zijn officiële debuut nog maken.

Bezig met laden …