voetbalzone

Just Spee legt werkzaamheden als bondsvoorzitter van de KNVB neer

Mart Oude Nijeweeme29 sep 2023, 13:42
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 01:43
Advertentie

Just Spee gaat zijn werkzaamheden als bondsvoorzitter van de KNVB neerleggen, zo laat de voetbalbond vrijdagmiddag weten. De 58-jarige Spee heeft aangegeven dat zijn gezondheid het niet langer toelaat om de huidige functie te blijven vervullen. Spee werd in 2019 aangewezen als bondsvoorzitter als opvolger van Michael van Praag. Vorig jaar werd hij herkozen.

Spee neemt met spijt afscheid van zijn rol als bondsvoorzitter. "Mijn gezondheid laat het helaas niet toe door te gaan met het werk waar ik zo van heb genoten", valt te lezen in een reactie. "Dat doet pijn. Ik heb de KNVB leren kennen als een fijne organisatie met uitstekende collega’s, met wie ik geweldig heb samengewerkt. Dan is een afscheid moeilijk, zeker als dat gedwongen door de omstandigheden gebeurt. Het cliché is dat gezondheid voor alles gaat, dat geldt nu helaas ook voor mijn situatie."

Ook binnen de KNVB wordt teleurgesteld gereageerd op het vertrek van Spee. “Het vertrek van Just is ongelofelijk jammer en triest", laat Jan Albers, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de KNVB, weten. "Hij heeft geweldig werk verricht voor de bond. Internationaal, maar zeker ook in eigen land, hoewel dat laatste vaak minder zichtbaar is. Ik heb gezien welke goede rol hij gespeeld heeft, ook binnen de organisatie, en daar wil ik hem voor danken."

Officieel blijft Spee in zijn huidige functie actief tot de komende bondsvergadering in december. Door de herverkiezing vorig jaar had Spee voor een nieuwe termijn van drie jaar kunnen aanblijven. Naast het bondsvoorzitterschap bij de KNVB bekleedt Spee ook een positie binnen de Executive Committee van de UEFA. De KNVB laat weten op korte termijn de zoektocht naar een vervanger in gang te zetten.

Bezig met laden …