voetbalzone

'Juventus komt met 'stunning deal' voor Van Persie'

Daniel Cabot Kerkdijk31 jul 2012, 07:45
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2012, 07:45
Advertentie

Manchester City is een van de clubs met concrete belangstelling voor Robin van Persie. De aanvaller weigert zijn contract met Arsenal te verlengen en ziet voorlopig hoe geïnteresseerde clubs moeite hebben met de vraagprijs van de Londenaren. De landskampioen gaat vooralsnog niet verder dan negentien miljoen euro en Vincent Kompany hoopt dat de Nederlander wordt aangetrokken.

/

Kompany, aanvoerder en zelf sinds kort in het bezit van een nieuw contract, is van mening dat Manchester City nog sterker zal worden als Van Persie naar de Eastlands trekt. "Hij is een speler die zich ontzettend verbeterd heeft", claimt de verdediger van het nationale elftal van België. "Ik speel al vijf of zes jaar tegen Van Persie, maar zijn prestaties van afgelopen seizoen zijn gewoonweg uitmuntend."

"Een speler als Van Persie is een geweldige toevoeging voor Manchester City, voor welke club dan ook. Zijn bewegingen naderen de perfectie en de statistieken bewijzen hoe doelgericht hij is. Hij is een geweldige speler." Kompany denkt dat Manchester City sowieso sterker wordt. "De manager bepaalt of we nieuwe spelers nodig hebben. Als die niet komen, zullen we sowieso allemaal beter worden."

Juventus
Volgens diverse Britse tabloids zal Juventus een dezer dagen een opzienbarend bod, a stunning deal, op Van Persie uitbrengen: 25 miljoen euro aan transfersom en dik zestig miljoen euro in vijf jaar tijd aan salaris. De landskampioen van Italië heeft naar verluidt in een gesprek met het management van Van Persie laten weten dat men elk financieel voorstel van Manchester United of City zal overtreffen. Voorlopig bestaat het voorstel van Juventus uit 230.000 euro per week, netto welteverstaan.

Bezig met laden …