Juventus wint kraker en doet weer helemaal mee om Scudetto

Gijs Freriks13 dec 2015, 21:37
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2015, 21:37

Juventus lijkt weer helemaal mee te doen om het kampioenschap. De Oude Dame boekte zondagavond een 3-1 overwinning op runner-up Fiorentina en heeft nog maar zes punten minder dan koploper Internazionale. La Viola slaagde er in november 1981 voor het laatst in om op bezoek bij Juventus ‘de nul’ te houden.

Het venijn zat hem in het begin van de wedstrijd, want binnen zes minuten was er al twee keer gescoord. Federico Bernardeschi ging na 84 seconden na licht contact met Giorgio Chiellini gewillig naar het gras en verdiende een strafschop, die werd binnengeschoten door Josip Ilicic. Fiorentina kon echter niet lang van die voorsprong genieten, want een paar minuten later stuurde Juan Cuadrado de bal na een voorzet van Patrice Evra knap in de verre hoek. De Colombiaan weigerde uit respect voor zijn vroegere werkgever te juichen.

Paulo Dybala stichtte hierna het meeste gevaar, maar het balbezit was in het voordeel van het slim spelende Fiorentina. In de tweede helft werd er weinig meer gecreëerd en was een schot van Dybala, dat naast ging, lange tijd het enige echte wapenfeit. Tien minuten voor tijd werd er dan toch nog gescoord: Mario Mandzukic schoot raak nadat de bal na een inzet van Dybala was blijven liggen. In de blessuretijd werd het zelfs nog 3-1 door toedoen van Dybala.