voetbalzone

Ontwikkeling uit Manchester kan slecht nieuws betekenen voor Feyenoord

Mart Oude Nijeweeme06 jun 2023, 07:50
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2023, 07:50
Advertentie

De strijd om spelers van landskampioen Feyenoord lijkt langzaam los te barsten. Na interesse voor Santiago Giménez en Orkun Kökçü is ook Dávid Hancko op de radar verschenen bij de Europese elite. Gianluca di Marzio weet maandagavond te melden dat de centrale verdediger op het wensenlijstje staat van Napoli. Hancko dient bij de lanskampioen van Italië als mogelijke opvolger van Kim Min-jae, die op het punt staat om te vertrekken.

Di Marzio laat twee namen vallen die in de race zijn om Min-jae op te volgen bij Napoli. Naast Hancko is ook Nikola Milenkovic in beeld. Laatstgenoemde is een gewaardeerde kracht in de defensie van Fiorentina. Het is niet bekend of Napoli al heeft geïnformeerd bij Feyenoord en of de Rotterdammers openstaan voor een vertrek van Hancko. De linkspoot heeft nog een contract tot medio 2026 in De Kuip, waardoor geïnteresseerde clubs sowieso met een flinke transfersom over de brug moeten komen.

De interesse van Napoli kan niet los worden gezien van de ontwikkelingen rond Min-jae. De Zuid-Koreaan staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United, dat bereid zou zijn om de ontsnappingsclausule van 59 miljoen euro te betalen. Erik ten Hag zou dusdanig gecharmeerd zijn van de Napoli-verdediger dat Harry Maguire langzaam naar de uitgang wordt gedirigeerd. De Nederlander heeft in het hart van de defensie verder de beschikking over Raphaël Varane, Lisandro Martínez en Victor Lindelöf. Ook Luke Shaw speelt geregeld als centrale verdediger.

Het binnenhalen van Hancko wordt gezien als een van de slimste transferslagen van Feyenoord van de afgelopen tijd. De verdediger speelde 31 wedstrijden dit seizoen in de Eredivisie, allemaal als basisspeler, en was zes keer betrokken bij een doelpunt namens Feyenoord. Waar Hancko een jaar geleden nog een paar miljoen waard was, zou de Stadionclub bij een eventuele verkoop nu een veelvoud kunnen vragen. Het gerenommeerde Transfermarkt schat zijn waarde op twintig miljoen euro.

Hancko begon zijn loopbaan in zijn geboorteland Slowakije bij MSK Zilina, waar hij in 2016 zijn debuut maakte in het eerste elftal. Via Fiorentina kwam hij in 2021 bij Sparta Praag terecht, de club die hem twee jaar daarvoor al huurde van de club uit de Serie A. Hancko, die op 27 interlands staat namens de Slowaakse nationale ploeg, wordt gezien als een van de belangrijkste pionnen in het kampioensjaar van Feyenoord, wat maakt dat de Rotterdammers niet zonder slag of stoot zullen meewerken aan een vertrek.

Bezig met laden …