Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Keeper Congo neemt beter strafschoppen dan collega: Egypte moet naar huis

Laatste update:

Egypte is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de kwartfinales van de Afrika Cup. In een bloedstollende strafschoppenserie dolven de Noord-Afrikanen uiteindelijk het onderspit tegen Congo: 1-1 (7-8 n.s.). Egypte is daarmee uitgeschakeld op het eindtoernooi, terwijl voor Congo een ontmoeting met Guinee wacht in de kwartfinales.

Egypte trad zonder de geblesseerde sterspeler Mohammed Salah aan tegen Congo. Onder meer Mohamed Elneny, middenvelder van Arsenal, verscheen wel aan de aftrap.

Het was Egypte dat domineerde in de beginfase. Het leverde onder meer een goede kopkans op voor Ahmed Hegazi. De centrumverdediger knikte van dichtbij echter over het doel.

Aan de andere kant verkwanselde Théo Bongonda een kans namens Congo. Hij schoot van hoog over. Na een kleine veertig minuten spelen was het wel raak voor de Centraal-Afrikanen.

Brentford-aanvaller Yoane Wissa profiteerde na een snelle ingooi, zette voor en zag de bal ingekopt worden door Meschak Elia: 0-1. Egypte rechtte de rug echter snel en kwam nog voor rust gelijk, toen Mostafa Mohamed een penalty verzilverde: 1-1.

De tweede helft was iets minder enerverend, doordat beide ploegen vooral niet leken te willen verliezen. Derhalve draaide het duel uit op een verlenging, waarin Mohamed Hamdi al snel tegen een domme tweede gele, en dus een rode kaart aanliep.

Ook de verlenging bood echter geen uitsluitsel, waardoor een penaltyserie nodig was. Beide ploegen benutten zeven van de acht eerste strafschoppen, waarna het de beurt was aan beide doelverdedigers.

Egypte-doelman Abo Gabal trof de lat, waarna hij er niet in slaagde om de strafschop van zijn collegakeeper Lionel M'Pasi uit het doel te halen. Zo werd de Congolese doelman de held van de avond, zonder dat hij een penalty wist te stoppen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Afrika Cup echt een leuk toernooi dit jaar !

29 januari 2024 om 00:48

Precies...heel onvoorspelbaar

Je had gelijk kunnen zien dat die keeper van Egypte hem zou missen. Zo'n aanloop voor een keeper schreeuwt al om te missen. Leuk voor Congo trouwens dat ze een groot land als Egypte uitschakelen.

29 januari 2024 om 00:37

Zonder Salah stelt Egypte weinig voor en heeft Congo misschien wel een betere overall selectie. Elke speler speelt op redelijk niveau, alleen de keeper in de Ligue 2.

29 januari 2024 om 00:48

Salah is natuurlijk een uitzondering maar Egypte heeft nooit veel spelers gehad buiten de eigen competitie. Piet de Visser heeft wel eens aangegeven dat Egypte goede spelers heeft, maar dat deze vaak moeilijk kunnen aarden buiten Egypte (al lijkt dat met de tijd ook minder te worden). Toch mis je bij Egypte enkele technisch begaafde buitenspelers die ze vroeger vaak wel hadden. Goed georganiseerd maar weinig creativiteit op het moment.

29 januari 2024 om 00:50

Ik vond ze zonder salah beter spelen dan toen hij wel speelde. Zie je natuurlijk vaker als er een team is met een absolute ster

29 januari 2024 om 13:11

Ze spelen misschien wel beter maar Salah kan wel een wedstrijden uit het niets beslissen, waar andere spelers bij Egypte geen beste G/A statistieken hebben. Zonder Salah zagen veel mensen Egypte alsnog als favoriet tegen Congo maar vond ik niet terecht.

Wat een vreselijke keeper van Egypte, penalty missen kan gebeuren, maar duikt gewoon 7 keer dezelfde hoek veel te vroeg in

29 januari 2024 om 00:50

Whahah precies wat ik dacht. Trouwens die van Congo ook. Ging steeds naar zijn rechterkant op twee keren na

Eindelijk geen arrogante Yes R meer, snap niet dat je daar een rapper neerzet die niks, maar dan ook niks van voetbal weet.

29 januari 2024 om 01:05

De arabische arrogantie ook altijd he. En dan nog zeggen "Congo mag ook niet klagen want ze kregen ook zo een penalty tegen Marokko"

29 januari 2024 om 01:15

Kiki was net te bescheiden naar mijn idee, maar wel leuk voor hem deze winst. De Westerse/Nederlandse arrogantie kan nog lang niet tippen aan de arrogantie van onze rappervriend Yes-r. Ik erger me ook dat alle voetballers op welke manier dan ook (herhaaldelijk) gelinkt worden aan Nederland wat voor de meeste kijkers gewoon irrelevant is. Elke keer maar met de eer strijken, waarom zou je zeggen?

29 januari 2024 om 02:08

En steeds maar terugvallen op het zeventallig kampioenschap, waarvan de laatste dateert uit 2010 (6 edities geleden). Beste Yes R, we weten inmiddels wel dat Egypte de recordwinnaar is van Afrika, echter maakt dat je geen favoriet.

En dan nu zeggen dat ie nog Marokko heeft. Donderstraal is lekker ver op joh, jou hebben we niet als fan nodig. Succes supporter.

29 januari 2024 om 04:57

Wat reageren jullie zuur en fel op Yes-R, volgens mij heeft hij nergens gezegd het meeste van voetbal te weten. Hij is gewoon supporter van Egypte en Marokko, dus hij is natuurlijk biased. Maar de manier hoe jullie op hem afreageren is wel sneu en nee ik ken de beste man niet.

29 januari 2024 om 13:15

Waarom ga je er dan zitten als je niks toevoegt? Ik heb het niet gezien maar als je veel onzin/nutteloze dingen op tv roept dan is het niet vreemd dat mensen er iets van vinden

29 januari 2024 om 14:34

Iedereen die biased is krijgt gewoon felle kritiek. En als je die yes r zijn achtergrond zou weten dan zou je ook zijn reactie en de kritieke op hem snappen.

FIMBU FIMBU CHIKOT 🇨🇩! Gefeliciteerd al mijn mede Congolezen. Wat een prestatie om de finalist van vorige editie en de record kampioen uit te schakelen! Niemand had verwacht dat we de kwartfinale zouden halen wetende dat we ons niet eens konden plaatsen voor de vorige editie. Kijk ons nu! Ik ben gewoon mijn stem verloren van al het geschreeuw. Kinshasha gaat de hele nacht wakker blijven. Ik weet dat voor veel mensen in Nederland en in Europa de Afrika cup niet zo serieus is en het vooral vervelend is dat er spelers midden in het seizoen hun clubs moeten verlaten. Maar de trots en plezier die de Afrika Cup brengt in het continent. Weg met de minderwaardigheidscomplex die stamt uit onze verleden! Lang leve ZAÏRE!!!

29 januari 2024 om 07:21

Ik word blij van je reactie :-)

29 januari 2024 om 07:26

Lang leve Zaïre? Koning Leopold II wordt ook wel blij van zijn reactie

29 januari 2024 om 07:37

Heeft niet zoveel met Leopold te maken hoor.

29 januari 2024 om 11:59

Mobutu zul je bedoelen.

29 januari 2024 om 12:37

Gefeliciteerd Stadio!

Ik ben oprecht wel benieuwd waarom je ook de naam Zaïre gebruikt, maar misschien gaat dat me niets aan...

Allereerst gefeliciteerd Congo! Egypte leunde teveel op een gelijkspel. De vermoeidheid en weeromstandigheden spelen zeker een rol, maar het spel van de afgelopen jaren is niet om naar huis te schrijven. Het wordt tijd dat ze meer gaan voetballen, want aan de instelling heeft het zeker niet gelegen. Wellicht komen zij overall tekort om de huidige afcons te winnen.

29 januari 2024 om 12:39

Ze missen natuurlijk Salah... Dat scheelt wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren